Pixabay.com

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Dat stelt petitiemaker Tim Sekac, die in een (nieuwe) spoorlijn van 26 kilometer veel heil ziet. Sekac maakte al vaker petities, als vcorstander van een duurzamer Nederland met meer spoorlijnen in plaats van snelwegen.

Effectiever dan andere plannen

Hij stelt dat met een dergelijke spoorlijn veel bereikbaarheidsvraagstukken in de regio worden opgelost. ‘Stadsregio Amsterdam is al langere tijd bezig met Amstelveen, Schiphol en Haarlem beter te ontsluiten. Zo praten ze onder andere over  het doortrekken van de tram vanuit Amstelveen naar Schiphol, een metro en een tram van Amsterdam naar Haarlem en tussen Haarlem en Schiphol’. Sekac denk dat een spoorlijn langs de A9 veel effectiever is: de  Spoorlijn Haarlem-Schiphol-Amstelveen-Abcoude/Amsterdam Zuidoost. Volgens Sekac kan een dergelijk lijn al snel duizenden auto’s op de A9 schelen.

Treinstation Stadshart Amstelveen

Met een station in Stadshart Amstelveen zou Amstelveen ook niet langer de grootste gemeente van Nederland zijn zonder treinstation. Sekac ziet op de lijn mogelijkheden voor intercity- en sprinterdiensten. Heel veel bijval krijgt Sekac nog niet voor de plannen, maar misschien is zijn idee zo gek nog niet. De petitie is hier te vinden.

Bekijk hier de online petitie


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.