Waarom je al je verzekeringen bij één loket moet doen

Waarom je al je verzekeringen bij één loket moet doen Foto: Wilfred Mooij

Wilfred Mooij is ­financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen. Deze keer over de zorgverzekering. Op www.zorgverzekeringwijzer.nl kunnen de diverse aanbieders eenvoudig worden vergeleken.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dagelijks ontvangen wij schadeclaims voor verzekeringen die niet via ons lopen. Vaak blijkt achteraf dat die verzekeringen helemaal niet (meer) bestaan. Dat is zuur en dat mogen wij dan uitleggen en soms wordt ons dat nog verweten ook. Dat geeft niet want die Zwarte Piet (oeps…) pakken wij wel.

Maar ook constateren wij dagelijks dat soms al jarenlang bepaalde risico’s dubbel verzekerd zijn. Dan wordt er 2x premie betaald voor een risico dat echt maar 1x wordt uitbetaald als de schade zich voordoet. Dat is ook sneu en natuurlijk is die Zwarte Piet ook voor ons.

Voorbeeld

Makkelijk voorbeeld is de annuleringsverzekering als onderdeel van de doorlopende reisverzekering. Dan blijkt dat een goedbedoelend familielid die de reis ‘geregeld’ heeft ook een vinkje bij annuleren heeft gezet. Of de rechtsbijstandverzekering die ook bij een losse autoverzekering wordt afgesloten. Voor de zekerheid… zonde van het geld!

Geloof me, ik heb nog veel meer voorbeelden, maar ik ga je daar niet mee vermoeien. Ik zie ook dat er maandelijks keurig wordt betaald aan de uitvaartverzekering, terwijl het echte grote risico bij onverhoeds overlijden, het inkomensverlies van de kostwinner, over het hoofd wordt gezien.

Natuurlijk zijn verzekering niet leuk. Het is saai om je er in te verdiepen, het kost altijd geld en als je eens wat hebt betalen ze niet uit. Het zijn allemaal oplichters en zo komt het gesprek op de verjaardag weer op gang.

Persoonlijk contact

Hoe voorkom je dat? Nooit helemaal. Maar wel bijna helemaal door al je verzekeringen bij één loket onder te brengen en dat hoeft echt niet per sé bij Geijsel Kroon. Want er zijn zeker meer regionale adviseurs waar je een prima jarenlange band mee kan opbouwen en die je persoonlijke situatie kunnen inschatten. Dan heb je een gezicht waar je naar toe kan als er wat aan de hand is. Dat persoonlijke contact is ook een soort garantie tegen teleurstellingen.

Dus pak die map en die plastic zak! Zoek je adviseur uit en geef hem die map. Dan komt het allemaal goed. Dan betaal je niets te veel en ben je goed verzekerd!

Wilfred Mooij, fp Geijsel Kroon

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties