Wilfred Mooij

Waarom je al je verzekeringen bij één loket moet doen

Wilfred Mooij is ­financieel planner bij Geijsel Kroon, gevestigd aan Hoger Einde Noord 31 in Ouderkerk aan de Amstel. Wilfred geeft lezers van AmstelveenZ tips en adviezen op het gebied van verzekeringen. Deze keer over de zorgverzekering. Op www.zorgverzekeringwijzer.nl kunnen de diverse aanbieders eenvoudig worden vergeleken.

Dagelijks ontvangen wij schadeclaims voor verzekeringen die niet via ons lopen. Vaak blijkt achteraf dat die verzekeringen helemaal niet (meer) bestaan. Dat is zuur en dat mogen wij dan uitleggen en soms wordt ons dat nog verweten ook. Dat geeft niet want die Zwarte Piet (oeps…) pakken wij wel.

Maar ook constateren wij dagelijks dat soms al jarenlang bepaalde risico’s dubbel verzekerd zijn. Dan wordt er 2x premie betaald voor een risico dat echt maar 1x wordt uitbetaald als de schade zich voordoet. Dat is ook sneu en natuurlijk is die Zwarte Piet ook voor ons.

Voorbeeld

Makkelijk voorbeeld is de annuleringsverzekering als onderdeel van de doorlopende reisverzekering. Dan blijkt dat een goedbedoelend familielid die de reis ‘geregeld’ heeft ook een vinkje bij annuleren heeft gezet. Of de rechtsbijstandverzekering die ook bij een losse autoverzekering wordt afgesloten. Voor de zekerheid… zonde van het geld!

Geloof me, ik heb nog veel meer voorbeelden, maar ik ga je daar niet mee vermoeien. Ik zie ook dat er maandelijks keurig wordt betaald aan de uitvaartverzekering, terwijl het echte grote risico bij onverhoeds overlijden, het inkomensverlies van de kostwinner, over het hoofd wordt gezien.

Natuurlijk zijn verzekering niet leuk. Het is saai om je er in te verdiepen, het kost altijd geld en als je eens wat hebt betalen ze niet uit. Het zijn allemaal oplichters en zo komt het gesprek op de verjaardag weer op gang.

Persoonlijk contact

Hoe voorkom je dat? Nooit helemaal. Maar wel bijna helemaal door al je verzekeringen bij één loket onder te brengen en dat hoeft echt niet per sé bij Geijsel Kroon. Want er zijn zeker meer regionale adviseurs waar je een prima jarenlange band mee kan opbouwen en die je persoonlijke situatie kunnen inschatten. Dan heb je een gezicht waar je naar toe kan als er wat aan de hand is. Dat persoonlijke contact is ook een soort garantie tegen teleurstellingen.

Dus pak die map en die plastic zak! Zoek je adviseur uit en geef hem die map. Dan komt het allemaal goed. Dan betaal je niets te veel en ben je goed verzekerd!

Wilfred Mooij, fp Geijsel Kroon


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.