Waarschijnlijk toch groen licht voor Vunzige Deuntjes

Amstelveen – Het ziet er naar uit dat het Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos toch gewoon door kan gaan. Eerder had de gemeente Amstelveen geen toestemming gegeven voor het evenement.

De gemeente had de vergunning van het Vunzige Deuntjes Festival geweigerd omdat het in strijd zou zijn met het evenementenbeleid in Amstelveen. Het evenement zou niet zorgen voor een balans in het aanbod van festivals en voor te veel overlast zorgen.

Gesprek

Nadat de vergunning was geweigerd is organisator Arend Wortmann in gesprek gegaan met burgemeester Bas Eenhoorn. Dit gesprek lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben.

Burgemeester en wethouders (b en w) laten vandaag in een brief aan de gemeenteraad weten dat de organisatie heeft gevraagd om een alternatief voorstel te mogen doen. Nieuwe maatregelen zouden er voor zorgen dat de geluidsoverlast minder wordt.

Basdreun

De gemeente meldt dat de maatregelen er onder meer voor zorgen dat de basdreun tijdens het festival met 30 procent afneemt.  Hoewel de aanpassingen er volgens de gemeente niet voor zorgen dat er meer variatie in het aanbod van evenementen ontstaat, heeft b en w er begrip voor dat het een enorme strop voor de organisatie betekent als het festival niet zou doorgaan.

Omdat de organisatie niet op de hoogte was van het feit dat de vergunning moest worden goedgekeurd door de gemeente Amstelveen terwijl de gemeente Amsterdam al privaatrechtelijke toestemming voor het evenement in het Amsterdamse Bos had verleend, mag de organisatie de aanvraag voor een vergunning voor de afgeslankte vorm van het festival opnieuw indienen.

Evaluatie

De verwachting is dat deze vergunning vervolgens wel zal worden goedgekeurd waardoor het Vunzige Deuntjes festival alsnog eenmalig door kan gaan. Na afloop van het evenement moet uit een evaluatie blijken of het in de toekomst opnieuw georganiseerd mag worden.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.