Bloesempark Amstelveen, Amsterdamse bos

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Vorig jaar, toen het Bloesempark extreem vroeg (rond 11 maart) tot bloei kwam, trok het park ondanks de corona-lockdown en oproepen het park te mijden veel bezoekers met lange rijen naar het park tot gevolg. Dat leidde toen tot veel verbazing en ook onbegrip. Dit jaar lijkt de bloesem later te komen dan vorig jaar mede door de strenge vorst in februari, maar veel is ook afhankelijk van de weersomstandigheden de komende periode.

rij_bloesempark_21_maart_mascha_vink.jpg
Rijen voor het bloesempark vorig jaar [Beeld: Malincha Vink]

In 2019 kwam de bloesem rond 20 maart tot bloei hetgeen ook al als vroeg werd bestempeld, de jaren ervoor  (2017, 2018) pas in de eerste week van april, hetgeen meer gebruikelijk is.

De bloeiperiode duurt meestal een week of twee. Het kersenbloesempark werd in het jaar 2000 aangelegd. De populariteit van het bloesempark in de bloeiperiode nam vooral de afgelopen jaren een enorme vlucht.

De Japan Women’s Club (JWC) schonk in het jaar 2000 vierhonderd kersenbomen aan gemeente Amstelveen waarmee het bloesempark werd gerealiseerd. Iedere boom kreeg een eigen naam: 200 bomen dragen een Japanse vrouwennaam, 200 bomen een Nederlandse vrouwennaam. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.