Het nieuwe kronkelende wandelpad met vlonders

Wandelgebied rond Bloesempark uitgebreid met kronkelend pad over water

Amstelveen - In het Amsterdamse bos zijn de afgelopen jaren veel paden verwijderd, maar in het gebied rond het Bloesempark is een heel nieuw wandelgebiedje gerealiseerd: met vlonders en verhogingen kronkelt een nieuw pad over land en water.

Over zo'n twee maanden zal het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos weer in bloei komen. Bezoekers kunnen dan een wandeling rond het Bloesempark uitbreiden. 

bloesempark_uitbreiding.jpg

Het nieuwe wandelgebiedje ligt grofweg tussen de onlangs gerenoveerde Bamboebrug en de Colijnweg 200. Voorheen stond op dit adres een boswachtershuisje. Dat huisje werd enkele jaren geleden gesloopt en nu is het vrijgekomen open terrein - via het water - bij de omgeving van het Bloesempark getrokken. Momenteel is het nieuwe gebiedje nog niet toegankelijk, maar dat zal vermoedelijk niet lang duren.

De ontwerpers hebben het gebied een speels karakter gegeven. Het kronkelende pad is voorzien van bruggen en vlonders en loopt grotendeels over water: het oogt idyllisch. Er staan bijzondere boomsoorten (een overblijfsel van het historisch gebruik als boomkwekerij) en er zijn ook nieuwe bomen aangeplant. 


Meer nieuws

Sport gisteren 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen gisteren 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Zo leer je omgaan met je ziekte

Amstelveen - Een chronische ziekte zoals Parkinson kan je leven flink op zijn kop zetten. Hoe ga je hiermee om en wat betekent het voor je omgeving? In Uithoorn staat een team zorgverleners voor je klaar. Zij leren je samen met je partner of mantelzorger zo goed mogelijk met je ziekte om te gaan.