Het nieuwe kronkelende wandelpad met vlonders

Wandelgebied rond Bloesempark uitgebreid met kronkelend pad over water

Amstelveen - In het Amsterdamse bos zijn de afgelopen jaren veel paden verwijderd, maar in het gebied rond het Bloesempark is een heel nieuw wandelgebiedje gerealiseerd: met vlonders en verhogingen kronkelt een nieuw pad over land en water.

Over zo'n twee maanden zal het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos weer in bloei komen. Bezoekers kunnen dan een wandeling rond het Bloesempark uitbreiden. 

bloesempark_uitbreiding.jpg

Het nieuwe wandelgebiedje ligt grofweg tussen de onlangs gerenoveerde Bamboebrug en de Colijnweg 200. Voorheen stond op dit adres een boswachtershuisje. Dat huisje werd enkele jaren geleden gesloopt en nu is het vrijgekomen open terrein - via het water - bij de omgeving van het Bloesempark getrokken. Momenteel is het nieuwe gebiedje nog niet toegankelijk, maar dat zal vermoedelijk niet lang duren.

De ontwerpers hebben het gebied een speels karakter gegeven. Het kronkelende pad is voorzien van bruggen en vlonders en loopt grotendeels over water: het oogt idyllisch. Er staan bijzondere boomsoorten (een overblijfsel van het historisch gebruik als boomkwekerij) en er zijn ook nieuwe bomen aangeplant. 


Meer nieuws

112 vandaag 19:34

Scooter en fiets in botsing op fietspad Bovenkerkerweg

Amstelveen - De bestuurders van een scooter en een fiets zijn maandagavond met elkaar in botsing gekomen op het fietspad van de Bovenkerkerweg ter hoogte van de Burgemeester Wiegelweg (Westwijk).

Algemeen vandaag 10:51

Staking streekvervoer in Amstelveen

Amstelveen - Bij de standplaats van Connexxion-bussen in Amstelveen Zuid hebben diverse chauffeurs zich vanmorgen vroeg verzameld vanwege de eerder aangekondigde staking in het streekvervoer.

Sport vandaag 07:00

Grensverleggend hardlopen

Amstelveen - Wat begon als klein hardlooprondje om het hoofd leeg te maken, is uitgegroeid tot lange afstanden rennen. Manon Schutter (41) is hardloopster en rende afgelopen november van Boston naar New York. In elf dagen liep ze met een groep vrouwen maar liefst 550 kilometer. ‘Ja, dat is ruim een marathon per dag’, lacht ze. Wij spraken met haar over deze topprestatie en andere hardloopervaringen.  

Advertorial Algemeen vandaag 07:00

Co to Go lanceert avondconcept: wees er als de kippen bij!

Aalsmeer - Loogman tanken en wassen breidt Co to Go uit. Vanaf vandaag start Co to Go 7 dagen per week met een avondconcept. Gegrilde kip, maaltijdsalades en dit alles eventueel aangevuld met gebakken aardappelen en sausjes.