Amstelveenlijn.nl, webcam Kronenburg

Wanneer zijn de nieuwe Beneluxbaan-kruispunten klaar?

Amstelveen – In verband met de vernieuwing van de Amstelveenlijn wordt  zoals bekend al een lange periode intensief gewerkt aan de drie grote kruispunten van de Beneluxbaan, met respectievelijk Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan. Maar wanneer is het werk aan de kruispunten klaar?

Het projectbureau Amstelveenlijn heeft inmiddels hernieuwd inzicht gegeven over de planning rond de volledige ingebruikname van de nieuwe kruispunten.

Kruispunt Kronenburg: maart 2020

VITAL start eind januari 2020 bij kruispunt Kronenburg met de ombouw van de verkeerssituatie: het aansluiten van de nieuwe wegen op de bestaande wegen. In maart 2020 gaat kruispunt Kronenburg dan helemaal open voor al het verkeer en kunnen OV-reizigers gebruikmaken van de nieuwe halte Kronenburg. Zodra Kronenburg open gaat worden de fiets- en voetgangersoversteek bij Biesbosch en de tijdelijke halte Biesbosch opgeheven.

Kruispunt Zonnestein: mei 2020

Kruispunt/halte Zonnestein gaat naar verwachting in mei 2020 open. Om de gevolgen voor het verkeer beheersbaar te houden is het niet mogelijk om de verkeerssituaties bij Kronenburg en Zonnestein tegelijkertijd om te bouwen. Het ombouwen gaat gepaard met veel wisselende verkeerssituaties en helaas veel hinder voor het verkeer. Het projectbureau zal hier te zijnertijd nog aanvullend over informeren op donderdag 23 januari is er een inloopavond in Amstelveen InZicht.

Kruispunt Sportlaan: juli 2020 

Bij de Sportlaan is de verdiepte bak inmiddels goed zichtbaar en zijn de eerste werkzaamheden voor de betonfundering gestart. Het duurde helaas langer voordat VITAL met het afgraven van de bak kon beginnen. Dit kwam omdat het erg lastig was om voldoende  retourbemalingsbronnen ingericht te krijgen. En zelfs nu er voldoende retourbemalingsbronnen waren voor de graafwerkzaamheden bleek het in de praktijk niet genoeg om de waterkelder, die nog bijna 5 meter dieper ligt, droog te krijgen.

De waterkelder wordt nu met behulp van damwanden en onderwaterbeton aangelegd. Ook moeten er nog extra funderingsankers in de bak worden aangebracht. Al met al zorgt dit ervoor dat het ongelijkvloerse kruispunt van de Sportlaan in juli 2020 open gaat voor het verkeer.

Kijk voor veel meer informatie op de website van de Amstelveenlijn.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.