Warmerdam komt niet meer in actie tegen Den Bosch

Warmerdam komt niet meer in actie tegen Den Bosch Foto: Jaap Maars

AMSTELVEEN – Dennis Warmerdam doet komende zondag niet met het Amstelveense Pinoké mee tijdens de laatste reguliere competitiewedstrijd uit tegen Den Bosch. Dat heeft de ernstig zieke hockeyer vandaag laten weten in een terugblik op de emotionele wedstrijd van afgelopen zondag tegen Amsterdam.


- Lees verder onder deze advertentie -

Warmerdam kampt met een zeldzame vorm van kanker in zijn onderarm. Hij moet daarom stoppen met tophockey.

Emotioneel

Ondanks zijn ziekte was de voormalige aanvoerder van Jong Oranje afgelopen zondag nog wel in staat om met Pinoké mee te doen aan de uiteindelijk met 3-6 verloren thuiswedstrijd tegen Amsterdam. Voor het duel droegen alle spelers tijdens de warming-up een shirt met rugnummer 13, het vaste nummer van Warmerdam. Op de shirts stonden ook de initialen van de pas 23-jarige speler van Pinoké. Het werd vervolgens een bijzonder emotioneel duel, waarin het massaal opgekomen publiek met spandoeken, aanmoedigingen en een minuut lang klappen in de dertiende minuut de zieke Warmerdam een hart onder de riem staken.

Door de nederlaag tegen Amsterdam en vanwege het feit dat concurrent SCHC met 2-1 van Den Bosch heeft gewonnen, staat Pinoké nu op de gevaarlijke tiende plek. Komende zondag moet de Amstelveense formatie uit bij Den Bosch de laatste reguliere competitiewedstrijd winnen om nog kans te maken op rechtstreekse handhaving. Bij een gelijkspel of nederlaag zal Pinoké in de play-outs tegen een ploeg uit de overgangsklasse moeten gaan strijden om een plek in de hoofdklasse.

Rusten

Even was er nog sprake van dat Warmerdam komende zondag tegen Den Bosch opnieuw in actie zou komen. Maar de aanvaller heeft vandaag laten weten dat hij daar vanaf ziet. Dat komt omdat Warmerdam zich zo goed mogelijk wil voorbereiden op een ‘arm besparende operatie’. “Tegen Den Bosch zal ik niet meer spelen”, zegt de speler van Pinoké vandaag op de website van zijn club. “Ik moet me zo goed mogelijk voorbereiden op de operatie en mijn arm voldoende laten rusten.” Het duel uit tegen Den Bosch begint zondag om 16.00 uur.

Hockey.nl heeft een video van de laatste wedstrijd van Warmerdam voor Pinoké tegen Amsterdam op YouTube gezet. Bekijk de beelden hieronder.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties