Warmlopen voor de AmstelveenZ Lentemarathon

Warmlopen voor de AmstelveenZ Lentemarathon Foto: Dolf Jansen op het podium in P60

Amstelveen - Zo'n 1500 lopers stomen zich klaar voor de derde editie van de AmstelveenZ Lentemarathon op zondag 24 maart 2019. Gisterenvond gaf cabaretier Dolf Jansen een peptalk in poppodium P60 in aanloop naar het event.


- Lees verder onder deze advertentie -

De voorstelling van Dolf Jansen (Altijd verder) zou aanvankelijk in boekhandel Libris-Venstra plaatsvinden, maar werd wegens grote belangstelling verplaatst naar P60 om meer mensen plek te bieden.

24 maart

De AmstelveenZ Lentemarathon wordt georgansieerd door atletiekvereniging Startbaan en ondersteund door KPMG. Op 24 maart klinkt om 10.00 uur het startschot voor de hele en de estafettemarathon.

Route hele marathon

De lopers gaan vanaf de atletiekbaan van AV Startbaan naar Middenhoven, lopen naar Bovenkerk, passeren het raadhuis en gaan daar het Amsterdamse Bos in. Na de kilometers door het Bos wordt het weidelandschap van de Bovenkerkerpolder bezocht.

Over het Weidevogelpad komt men bij de Amstel. De rivier wordt gevolgd tot voorbij Ouderkerk. Daarna is het nog enkele kilometers door de Middelpolder en langs de Kostverlorenheuvel bereiken de lopers de finish op het Stadsplein. Hier wordt gefinisht vanaf 12.30 uur. 

Halve marathon

De lopers van de halve marathon starten om 11.30 uur, gaan het  Weidevogelpad op in de Bovenkerkerpolder en lopen mooie kilometers langs de Amstel. Ook zij gaan richting het Stadsplein via Ouderkerk en het tunneltje onder de brug van Ouderkerk. De finish van de halve marathon wordt verwacht vanaf 12.45 uur. Alle lopers dienen te finishen vóór 15.30 uur.

Overlast

Helaas is het onvermijdelijk dat op enkele plaatsen overlast zal zijn door de lopers. Deze overlast duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot uiterlijk 15.30 uur op zondag 24 maart. De organisatie zet verkeersregelaars in op punten waar de lopers fietsers en automobilisten tegenkomen, en er zijn verkeersmaatregelen langs de Amstel  (30 kilometer zone) en op de Nesserlaan (enkele uren afgesloten voor alle verkeer).

Alle informatie en routes zijn te vinden op de website van de AmstelveenZ Lentemarathon: www.lentemarathon.nl


Reacties