Wat kan er beter aan Amstelveen (Top 10)

AMSTELVEEN - Amstelveners zijn over het algemeen een tevreden volkje, maar toch zien inwoners ook diverse verbeterpunten. AmstelveenZ zet de Top 10 verbeterpunten voor Amstelveners op een rijtje. 

Gemeente Amstelveen onderzocht de verbeterpunten in de meest recente Stadspeiling. Daaruit komt naar voren dat de meeste Amstelveners vooral vinden dat de overlast van Schiphol beperkt kan worden. Op 2 staat de hoogte van de gemeentelijke belastingen & heffingen en op 3 de beperkte uitgaansvoorzieningen binnen Amstelveen.

Top 10 verbeterpunten

01. Overlast Schiphol
02. Hoge gemeentelijke belastingen/heffingen
03. Te weinig uitgaansvoorzieningen
04. Parkeerproblemen
05. Woningnood
06. Criminaliteit
07. Voorzieningen voor jongeren
08. Onveiligheid verkeer
09. Zorg voor kwetsbare groepen
10. Doorstroming van het verkeer

Groen
Van de ondervraagde Amstelveners gaf 8 procent aan dat er geen enkel verbeterpunt is voor Amstelveen. Een gebrek aan groenvoorzieningen werd het minst genoemd als verbeterpunt. Dat laatste strookt met het groene imago van Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.