Waterhappertje bij De Heuvel in het Amsterdamse bos

Waterhappertjes in bos geen groter risico dan reguliere kraan

Amstelveen – Ondanks diverse corona-maatregelen in het Amsterdamse bos, blijven de zogenoemde waterhappertjes, ofwel de openbare drinkfonteintjes, gewoon open.

De waterhappertjes worden, zeker op warme dagen, veelal gebruikt door recreanten en sporters in het bos.

‘De waterhappertjes blijven open omdat het risico niet meer of anders is dan met reguliere kranen’, meldt de organisatie van het Amsterdamse bos in een artikel op website over geldende corona-maatregelen in het Amsterdamse bos. Wel wordt geadviseerd hygiënisch met de kraan om te gaan.

De bosorganisatie meldt dat Waternet de waterhappertjes in het Bos beheert en dat zij het uitgangspunt van het RIVM volgen.

Lees hier meer over wat wel en niet mag in het Amsterdamse bos tijdens de coronaperiode.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.