VTF, Vivian Tusveld

'We are here' kraakt kantoorpand Amstelveen

Amstelveen - De groep 'We Are Here' heeft vannacht een kantoorpand aan de Mr Groen van Prinstererlaan in Amstelveen gekraakt.

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers, die krakend door Amsterdam trok, moest gisteren voor 12 uur gekraakte woningen aan de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam verlaten en zat sindsdien zonder onderkomen. Vannacht hebben zij hun intrek genomen in het Amstelveense pand nabij Stadshart Amstelveen.

Het kantoorpand staat leeg en staat op de nominatie om gesloopt te worden, ten behoeve van een nieuwe appartemententoren.

Lees ook: Loco-burgemeester verzoekt krakers te vertrekken

Foto: VTF, Vivian Tusveld


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.