Hubert bedankte klanten vrijdag tijdens een borrel

'We gaan Hubert straks enorm missen': afscheidsborrel speelgoedwinkel Waardhuizen druk bezocht

Amstelveen - Veel klanten en buurtbewoners zijn gisteren afgekomen op de afscheidsborrel van speelgoedwinkel Het Ganzenbord in Winkelcentrum Waardhuizen. Eigenaar Hubert sluit over enkele weken de deuren en wilde graag zijn klanten bedanken in een winkel die nog gevuld was met speelgoed.

Hubert maakte eerder al bekend te stoppen met zijn geliefde speelgoedwinkel en het is bijna zover. De winkel is nog een aantal weken op vrijdag en zaterdag geopend, maar dan houdt het echt op.

Door het vertrek van de supermarkt van het winkelcentrum begin dit jaar, raakte de loop uit zijn winkel en was voor Hubert de lol eraf. Hij kreeg veel minder bezoekers en stond soms urenlang duimen te draaien, de belangrijkste reden om wat anders te gaan doen.

afscheidsborrel hubert.jpg

Tijdens de receptie bleek dat veel mensen het vertrek van de speelgoedwinkel enorm betreuren. 'We gaan Hubert straks enorm missen,' zegt een buurtbewoonster die uit respect even langs komt. Ze bemerkt dat ze ook minder langs komt sinds de supermarkt weg is: 'We komen nog wel voor de dierenwinkel en de groenteboer, maar minder vaak dan voorheen. Het is doodzonde dat de winkel vertrekt, maar ik begrijp het wel, de loop is er uit.' 

Hubert trok met zijn speelgoedwinkel naast buurtbewoners ook veel klanten uit de regio, vanwege zijn kundige en vriendelijke advies en het ouderwetse serviceniveau. Op het winkelcentrum was Hubert jarenlang een vrolijke noot en ook vervulde hij een zeer belangrijke sociale functie, omdat hij altijd bereid is tot een praatje. Hubert is een echt mensen-mens en heeft al een gedeeltelijke nieuwe uitdaging gevonden bij horecapaviljoen Chez Favié in het Amsterdamse Bos. Maar voor de fans is de speelgoedwinkel in Waardhuizen dus nog even op vrijdag en zaterdag open.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit: No. 86

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine (No. 86, maart 2024) is uit! Deze maand bevat het magazine onder andere een overzicht van woningbouwlocaties in Amstelveen.

Politiek vandaag 14:02

Gemeenteraad Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij lokale politiek en gaat de straat op

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen wil inwoners meer betrekken bij de lokale politiek en horen wat er leeft in de samenleving. Wat zijn de zorgen en aandachtspunten van inwoners, wat zijn hun tips aan de raad? Een aantal raads- en burgerleden bracht afgelopen zaterdag daarom onder de noemer 'Raad op straat' een bezoek aan winkelcentrum Groenhof, om input van inwoners te verzamelen.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:27

Het festival voor jonge bands Young Urbanus op 6 april

Amstelveen - Zaterdagavond 6 april aanstaande vindt voor de derde keer Young Urbanus plaats in het Noorddamcentrum Bovenkerk. Young Urbanus is inmiddels uitgegroeid tot dé hotspot voor jonge bands in Amstelveen! Toegang is gratis. Het eerste optreden start om 19:30 uur. Vol is vol!

Politiek vandaag 09:11

Vijvers Middenhoven uitgebaggerd: ‘Nu vijver bij winkelcentrum Groenhof’

Amstelveen - Om de waterkwaliteit te verbeteren zijn de vijvers in Park Middenhoven uitgebaggerd. De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen, die zich hard maakte voor het uitbaggeren, hoopt dat nu ook de vijver bij winkelcentrum Groenhof (naast De Bolder) aan de beurt komt.

112 vandaag 08:40

Blikschade bij ongeval A9

Amstelveen - Op Rijksweg A9 bij Amstelveen heeft zondagavond een ongeval plaatsgevonden, waardoor twee rijstroken tijdelijk moesten worden afgesloten.