AmstelveenZ

Wedstrijd om Amstelveen Rainproof te maken verlengd

Amstelveen - Een speciale wedstrijd waarbij Amstelveners mee kunnen helpen om Amstelveen ‘rainproof’ te maken is verlengd tot en met 31 juli 2018. Met het rainproof maken van Amstelveen moet schade en overlast door toenemende regenval worden voorkomen.

Hoewel het er de afgelopen maanden niet op lijkt en het zelden zo droog is geweest in Amstelveen, valt er de afgelopen jaren steeds meer regen zo is gebleken uit onderzoek van het KNMI. Het stedelijk gebied wordt meer en meer volgebouwd, waardoor regenwater de grond niet in kan en riolen de grote hoeveelheden water niet meer kunnen afvoeren. Het gevolg: kelders, straten en tuinen die onder water staan.

Schade voorkomen

Schade en overlast kunnen deels worden voorkomen door meer tuinen, daken en straten slimmer in te richten. Amstelveners kunnen hierbij helpen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een regenton in de tuin, of door een groen dak aan te leggen. Het idee achter Rainproof Amstelveen is dat iedereen kan zijn steentje bijdragen.

Aanmelden

Na een eerder project in Amsterdam kunnen ook bewoners van Amstelveen zich aansluiten bij Rainproof.  De inschrijving voor de Rainproof wedstrijd is verlengd van 19 juli naar 31 juli. Daarbij kunnen diverse prijzen worden gewonnen, zoals een tuin make-over  t.w.v.€  2.500,-, een groen sedumdak  t.w.v.  € 1.500,- of een balkon make-over t.w.v. € 750,- Kijk op amstelveenrainproof.nl


Meer nieuws

112 vandaag 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport gisteren 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'

Algemeen gisteren 14:16

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - De nieuwste editie van AmstelveenZ Magazine is weer uit en wordt de komende dagen verspreid in Amstelveen en omgeving. Op de voorpagina prijkt acteur en zanger Giorgio Sanches.