AmstelveenZ

Wedstrijd om Amstelveen Rainproof te maken verlengd

Amstelveen - Een speciale wedstrijd waarbij Amstelveners mee kunnen helpen om Amstelveen ‘rainproof’ te maken is verlengd tot en met 31 juli 2018. Met het rainproof maken van Amstelveen moet schade en overlast door toenemende regenval worden voorkomen.

Hoewel het er de afgelopen maanden niet op lijkt en het zelden zo droog is geweest in Amstelveen, valt er de afgelopen jaren steeds meer regen zo is gebleken uit onderzoek van het KNMI. Het stedelijk gebied wordt meer en meer volgebouwd, waardoor regenwater de grond niet in kan en riolen de grote hoeveelheden water niet meer kunnen afvoeren. Het gevolg: kelders, straten en tuinen die onder water staan.

Schade voorkomen

Schade en overlast kunnen deels worden voorkomen door meer tuinen, daken en straten slimmer in te richten. Amstelveners kunnen hierbij helpen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een regenton in de tuin, of door een groen dak aan te leggen. Het idee achter Rainproof Amstelveen is dat iedereen kan zijn steentje bijdragen.

Aanmelden

Na een eerder project in Amsterdam kunnen ook bewoners van Amstelveen zich aansluiten bij Rainproof.  De inschrijving voor de Rainproof wedstrijd is verlengd van 19 juli naar 31 juli. Daarbij kunnen diverse prijzen worden gewonnen, zoals een tuin make-over  t.w.v.€  2.500,-, een groen sedumdak  t.w.v.  € 1.500,- of een balkon make-over t.w.v. € 750,- Kijk op amstelveenrainproof.nl


Meer nieuws

112 gisteren 18:26

Bestuurder bestelbus in aanrijding met jongetje op fiets

Amstelveen - In Westwijk is dinsdagavond een bestuurder van een bestelbus (pakketdienst) in aanrijding gekomen met een jongetje op een fiets. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Guldenroedelaan en de Burgemeester Wiegelweg.

Algemeen gisteren 11:18

Amstelveen tussen grootste stijgers toeristenbelasting: bijna 50%+

Amstelveen - Toeristen die overnachten in een hotel, betalen dit jaar in Amstelveen € 4,45 toeristenbelasting per nacht. Amstelveen verhoogde deze vorm van belasting met bijna 50 procent en behoort daarmee tot de grootste stijgers van de provincie en het land.

112 gisteren 09:02

Chaos rond rotonde Sportlaan-Beneluxbaan na ongeval tussen auto en fatbike

Amstelveen - Een flinke chaos rond de rotonde van de Beneluxbaan/Sportlaan vanmorgen. Een automobilist kwam op de rotonde in aanrijding met de bestuurder van een fatbike, waarna diverse automobilisten die plaats poogden te maken voor de ambulance zich vastreden in de zachte berm.

Verkeer & Vervoer gisteren 08:48

196 hardrijders op de bon aan Sportlaan in Amstelveen

Amstelveen - Aan de Sportlaan in Amstelveen zijn gisteren (maandag 26 februari 2024) 196 weggebruikers betrapt op te hard rijden. Op de Sportlaan, waar veel scholen liggen en het vaak druk is, is 50 kilometer per uur toegestaan,