Leontine Borsato is ambassadeur van de BankGiro Loterij. [Beeld: Jurgen Jacob Lodder]

Weer 10.000 euro voor inwoonster van Amstelveen

Amstelveen - En weer is een inwoonster van Amstelveen in de prijzen gevallen. Een deelneemster aan de BankGiro Loterij heeft 10.000 euro gewonnen.

Onlangs stond de Loterij bij de winnares, die liever anoniem blijft, op de stoep om haar de cheque te overhandigen. Het is zeker niet de eerste keer dit jaar dat een Amstelveense inwoner er met een prijs in een grote loterij vandoor gaat.

Postcodeloterij

In januari won de 68-jarige inwoonster Yvonne ook al 10.000 euro dankzij deelname aan de BankGiro Loterij. En op 1 januari werd bekend dat dertien bewoners van de Olympialaan in Bankras-Kostverloren 1 miljoen euro prijzengeld van de Postcodeloterij mochten verdelen. Gedurende de afgelopen anderhalf jaar wonnen Amstelveners bij elkaar al meer dan 4 miljoen euro bij de Postcodeloterij.

De BankGiro Loterij maakt iedere dag de winnaar van een prijs bekend. Alle dagen gaat er 10.000 euro uit, elke week 100.000 euro en iedere maand wint een deelnemer van de loterij maar liefst 1 miljoen euro. De BankGiro Loterij is een zogenoemde cultuurloterij. Een deel van het geld gaat naar culturele organisaties zoals musea, molens en monumenten.


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).