Davey Phtography, Pieter Schilt
112

Weer eens auto vast op bussluis Marathonlaan/Olympiadelaan

Amstelveen - Een automobilist heeft zich zaterdagochtend met een kleine personenauto vastgereden op de bussluis bij de Olympiadelaan/Marathonlaan in Amstelveen.

De bussluisdrempel was te machtig voor de kleine personenwagen en dus kwam de auto met een klap tot stilstand. Een ambulancedienst werd opgeroepen ter controle van de bestuurder.

112 auto bussluis olympiadelaan dpps 100623.jpg
Foto: Davey Photography, Pieter Schilt

Inrijverbod genegeerd

Het is niet voor het eerst dat een automobilist zich vastrijd op de bussluis. Het inrijverbod en de waarschuwingsborden (Let op! bussluis)  worden geregeld genegeerd. Wagens die hoger op de wielen staan kunnen de bussluis wel nemen en dat gebeurt dan ook met grote regelmaat. Tal van automobilisten voor wie de sluiproute kennelijk gangbaar is keerden vanmorgen weer snel om toen zij de politie zagen staan bij de gestrande wagen.

Een bussluisdrempel kan aanzienlijke schade aan auto's veroorzaken doordat de onderkant van de wagen zwaar beschadigd raakt. Soms worden auto's total loss verklaard na een aanvaring met een dergelijke drempel. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.

112 gisteren 21:22

Auto's in botsing voor Ziekenhuis Amstelland

Amstelveen - Twee auto's zijn woensdagavond op elkaar gebotst bij een uitrit van Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters. Eén van de auto's schoot door en ramde een paal.

Wonen gisteren 16:37

Droom komt uit: wonen in Barcelona in Amstelveen

Amstelveen - Wethouder Wonen Adam Elzakalai en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan de (eerste) huurders van het appartementengebouw Barcelona in het Amstelveense nieuwbouwproject Olympiade.

Sport gisteren 14:15

Maurits (17) kampt al hele leven met hersenletsel en organiseert nu sponsorloop voor Hersenstichting

Amstelveen - De nu 17-jarige Maurits Maessen werd als baby van 13 maanden oud getroffen door hersenvliesontsteking en liep daarbij blijvend hersenletsel op. Ondanks de uitdagingen die hij daar dagelijks van ondervindt haalt hij het maximale uit zijn leven en vrijdag 21 juni organiseert hij met BuentingSport Amstelveen een sponsorloop waarbij hij zoveel mogelijk geld wil inzamelen voor de Hersenstichting. Doneren kan hier.