Davey Phtography, Pieter Schilt
112

Weer eens auto vast op bussluis Marathonlaan/Olympiadelaan

Amstelveen - Een automobilist heeft zich zaterdagochtend met een kleine personenauto vastgereden op de bussluis bij de Olympiadelaan/Marathonlaan in Amstelveen.

De bussluisdrempel was te machtig voor de kleine personenwagen en dus kwam de auto met een klap tot stilstand. Een ambulancedienst werd opgeroepen ter controle van de bestuurder.

112 auto bussluis olympiadelaan dpps 100623.jpg
Foto: Davey Photography, Pieter Schilt

Inrijverbod genegeerd

Het is niet voor het eerst dat een automobilist zich vastrijd op de bussluis. Het inrijverbod en de waarschuwingsborden (Let op! bussluis)  worden geregeld genegeerd. Wagens die hoger op de wielen staan kunnen de bussluis wel nemen en dat gebeurt dan ook met grote regelmaat. Tal van automobilisten voor wie de sluiproute kennelijk gangbaar is keerden vanmorgen weer snel om toen zij de politie zagen staan bij de gestrande wagen.

Een bussluisdrempel kan aanzienlijke schade aan auto's veroorzaken doordat de onderkant van de wagen zwaar beschadigd raakt. Soms worden auto's total loss verklaard na een aanvaring met een dergelijke drempel. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.