Fietspad langs de Beneluxbaan [Beeld: gemeente Amstelveen]

Weer fietsen langs Beneluxbaan

Amstelveen - Het duurt niet heel lang meer voordat de fietsroute langs de Beneluxbaan weer volledig toegankelijk is voor fietsers. Diverse delen zijn inmiddels opengesteld en de gemeente verwacht dat vanaf half augustus volledig gebruik kan worden gemaakt van alle fietspaden die langs de Beneluxbaan in Amstelveen lopen.  

De eerste fietspaden langs de Beneluxbaan zijn weer heropend. Fietsers kunnen inmiddels aan de westzijde gebruik maken van het fietspad tussen de Rembrandtweg en de Ouderkerkerlaan. Aan de andere zijde kan men gebruik maken van het fietspad tussen de Straat van Messina en de Oranjebaan.

Fietspad Ouderkerkerlaan 17 juli open

Als alles volgens planning verloopt zijn de andere fietspaden binnenkort ook open. Zo is op 16 juli 2020 het gedeelte tussen Saskia van Uylenburgweg en de Straat van Messina gereed. En vanaf 17 juli kunnen fietsers gebruik maken van de nieuwe fietstunnel bij het viaduct Ouderkerkerlaan.

Bij de Keerpuntweg is een volledig nieuw fietspad aangelegd. Dit is speciaal gemaakt vanwege de aankomende werkzaamheden aan de A9 en de afsluiting van het tunneltje onder The Mayor.

Omfietsen

'Nagenoeg alle fietspaden in het noorden zijn weer open,' aldus wethouder Verkeer & Vervoer Rob Ellermeijer. 'Fietsers hebben tijdens de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn flink moeten omfietsen. Dit is nu in het noorden verleden tijd. De fietspaden in het zuiden volgen zodra de werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Sportlaan klaar zijn.'

Onderhoud door de gemeente

Omdat de fietspaden voor langere tijd dicht waren moet de gemeente op sommige plekken nog wel onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan het snoeien van groen en het herstellen van bestrating. Vanaf half augustus kan er volledig gebruik worden gemaakt van alle fietspaden langs de Beneluxbaan. Dat betekent dat fietsers tussen Amsterdam en het tunneltje ter hoogte van Marne weer volledig langs de Beneluxbaan kunnen rijden.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.