[Archief: Davey Photography]

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan). 

Op de Beneluxbaan overschreden zeven bestuurders de maximumsnelheid met meer dan 30 kilometer per uur tijdens de korte controle. Er werd gecontroleerd bij wegwerkzaamheden waar 50 km/u is toegestaan. De bestuurders kunnen binnenkort onaangename post verwachten, de vrouw die 106 km/u reed is haar rijbewijs voorlopig kwijt.

Er wordt steeds vaker op snelheid gecontroleerd op de Beneluxbaan in Amstelveen vanwege het grote aantal klachten van hardrijders. De vaak forse overtedingen hebben ook de politiek bereikt: er is al gepleit om flitspalen te plaatsen en de maximumsnelheid te verlagen. PvdA-raadslid Arnout van den Bosch noemt de forse snelheidsovertedingen 'crimineel'.

176 km/u over A9: nieuwe auto kwijt

Ook blijkt gisteren op Rijksweg A9 een auto te zijn gevorderd nadat een bestuurder in de stromende regen werd geklokt met een snelheid van liefst 176 kilometer per uur (100 toegestaan). De snelle auto was pas een dag oud, meldt Team Verkeer op Twitter. De bestuurder kon geen rijbewijs overleggen, waarop de auto als dwangmiddel bij de politie werd gehouden totdat het rijbewijs getoond kon worden. De bestuurder zal voorlopig niet meer mogen rijden: het OM moet beslissen hoe lang.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.