Rijksweg A9 Amstelveen

Weer lobby voor 80 km/u op A9 Amstelveen

Amstelveen - GroenLinks wil dat Amstelveen zich opnieuw hard gaat maken voor een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur op Rijksweg A9 bij Amstelveen. Eerdere pogingen om het ministerie daartoe te bewegen mislukten. 

GroenLinks is ernstig geschrokken van een recent RIVM-rapport over ultrafijnstof en pleit via een motie getiteld 'schone lucht' voor maatregelen. Een daarvan is het terugdringen van de maximumsnelheid tot 80 kilometer per uur (nu 100) op de A9 bij Amstelveen, zo pleitte GL-fractievoorzitter Martin Kortekaas vanmiddag in de gemeenteraadsvergadering. 

Kortekaas wijst er daarbij op de A9 bij Amstelveen in de toekomst breder en drukker wordt en dus ook niet wordt ondertunneld. Amstelveen heeft eerder verzoeken gedaan bij de minister om de maximumsnelheid op de A9 Amstelveen terug te brengen naar 80, net als de 80-km zones op de A10 in Amsterdam, maar het ministerie wilde daar niet aan. 

Ook wil GroenLinks de uitstoot van binnenstedelijk verkeer terugdringen en de partij vraagt zich daarbij af of er mogelijkheden zijn voor Amstelveen om zich aan te sluiten bij de Amsterdamse milieuzones voor bijvoorbeeld scooters en brommers. De motie van GroenLinks werd vanavond in stemming gebracht en kreeg een meerderheid.

Harmen van der Steenhoven (D66) wees GroenLinks er wel op dat eerdere verzoeken van wethouder Herbert Raat (VVD) aan de minister geen resultaat hadden.

Martin Kortekaas (GroenLinks).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.