Weer noodweer op komst in Amstelveen

Weer noodweer op komst in Amstelveen Foto: Amstelveenz

Amstelveen – Na de storm van eergisteren kan het vanmiddag weer los gaan in Amstelveen. Het KNMI heeft code geel voorspeld.

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer van zuidwest naar noordoost over het land. De storm wordt steeds heftiger.

Gevaarlijk

Daarom is vanmiddag code geel van kracht in Noord-Holland en dus ook in Amstelveen. Dat wil zeggen dat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer. De KNMI waarschuwt vooral mensen die onderweg zijn om goed op te letten.

Voor het grootste gedeelte van de rest van het land is zelfs code oranje afgegeven. Dat betekent dat er kans is op schade, letsel en veel overlast.

Hagel

De buien kunnen kortdurend gepaard gaan met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur uit een zuidelijke richting. Tijdens de buien is er ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

Als de buien voorbij zijn, neemt de wind tijdelijk af. Komende nacht neemt de wind geleidelijk weer toe en is er vervolgens in de kustprovincies gedurende het grootste deel van de dag kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur uit een zuidwestelijke richting.

Noodweer

In de nacht van woensdag op donderdag was het ook al noodweer in Amstelveen. Deze storm zorgde voor flink wat schade en overlast.


Reacties