Amstelveenz

Weer noodweer op komst in Amstelveen

Amstelveen – Na de storm van eergisteren kan het vanmiddag weer los gaan in Amstelveen. Het KNMI heeft code geel voorspeld.

Later vanmiddag en in de eerste helft van de avond trekt een smalle maar felle buienlijn met onweer van zuidwest naar noordoost over het land. De storm wordt steeds heftiger.

Gevaarlijk

Daarom is vanmiddag code geel van kracht in Noord-Holland en dus ook in Amstelveen. Dat wil zeggen dat er mogelijk kans is op gevaarlijk weer. De KNMI waarschuwt vooral mensen die onderweg zijn om goed op te letten.

Voor het grootste gedeelte van de rest van het land is zelfs code oranje afgegeven. Dat betekent dat er kans is op schade, letsel en veel overlast.

Hagel

De buien kunnen kortdurend gepaard gaan met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur uit een zuidelijke richting. Tijdens de buien is er ook kans op hagel en veel neerslag in korte tijd.

Als de buien voorbij zijn, neemt de wind tijdelijk af. Komende nacht neemt de wind geleidelijk weer toe en is er vervolgens in de kustprovincies gedurende het grootste deel van de dag kans op zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur uit een zuidwestelijke richting.

Noodweer

In de nacht van woensdag op donderdag was het ook al noodweer in Amstelveen. Deze storm zorgde voor flink wat schade en overlast.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 09:16

Documentaire Gerlach 30 mei op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 30 mei uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. 

Gezondheid & welzijn gisteren 09:00

Keizer Karelpark Tandartsen: het hele gezin met een stralende lach de deur uit

Amstelveen - Zeven jaar geleden opende Keizer Karelpark Tandartsen aan Lindepark, met één tandarts en één mondhygiëniste. Inmiddels is de tandartspraktijk niet meer weg te denken uit de regio en heeft de uitbreiding vorig jaar gezorgd voor zes behandelkamers, vijf tandartsen en vijf mondhygiënisten. Het team staat klaar om hun patiënten vol vertrouwen en deskundigheid te helpen aan een stralend gebit.

112 14 apr. 2024 20:23

Ongeval op kruising Burgemeester Boersweg

Amstelveen - Op de Burgemeester Boersweg ter hoogte van de op/afrit van Rijksweg A9 in Amstelveen heeft zondagavond een botsing plaatsgevonden.

Amstelveen van voorheen 14 apr. 2024 19:20

Amstelveen van voorheen (398)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 398 een oude foto van het Buitenplein op Plein 60, geschoten vanuit het vroegere pand van Vroom & Dreesmann.