EvL/Rob Franken
112

Weer ongeval op rotonde; nu Groenelaan/Laan van de Helende Meesters

Amstelveen - Op de rotonde Groenelaan/Laan van de Helende Meesters is dinsdagochtend een automobilist in aanrijding gekomen met een fietser.

Het ongeval vond plaats rond half 9. De fietser raakte bij het ongeval lichtgewond en hoefde na controle door de ambulancedienst niet mee naar het ziekenhuis.

Veel ongevallen op Amstelveense rotondes

Het is het zoveelste ongeval op een Amstelveense rotonde: gisteren werd nog een scooterrijder geschept op de rotonde Praam/Gondel en vorige week ging het mis op de rotonde Keizer Karelweg/Groen van Prinstererlaan. Ook vond er deze zomer een dodelijk ongeval plaats op de rotonde Sportlaan/Beneluxbaan.

De Amstelveense rotondes staan al jaren bol van de ongevallen. Het was dit jaar al vaak raak (zie o.a. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10). Volgens de gemeente zijn rotondes veiliger dan klassieke kruispunten en wordt de doorstroming van het verkeer verbeterd. De afgelopen jaren zijn daarom veel kruispunten in de gemeente vervangen voor rotondes.

Nieuwe rotonde

Binnenkort wordt weer een nieuwe rotonde aangelegd, op de Laan Nieuwer Amstel/Burgemeester Colijnweg in het Oude Dorp (ter hoogte van autodealer Van Poelgeest).

De politie was ook vanmorgen bij de aanrijding op de Groenelaan ter plaatse voor nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Bij bestuurders wordt overigens standaard een drugs/alcoholtest afgenomen.


Meer nieuws

Sport gisteren 12:55

YouTube elftal Creators FC komt naar RODA '23

Amstelveen - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van voetbalclub Roda '23 komt het bekende YouTube elftal Creators FC voor het eerst naar Amstelveen. Met haar grote selectie is het elke wedstrijd weer een verassing welke grote YouTubers, influencers en Creators er aan de aftrap staan. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar The Hunger Project.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:35

Dienstregeling Uithoornlijn bekend

Amstelveen - De dienstregeling van de Uithoornlijn, die vanaf 21 juli 2024 gaat rijden, is bekendgemaakt door de Vervoerregio. Ook is bekend wat het effect is van de tramlijn op de buslijnen in de regio.  De Uithoornlijn, die officieel de Amsteltram gaat heten, rijdt als tramlijn 25 van Uithoorn Centrum via Amstelveen-Westwijk naar Amsterdam-Zuid.

Algemeen 19 feb. 2024 18:34

Nel de Graaf na 47 jaar met pensioen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen heeft vandaag afscheid genomen van bestuurssecretariaatmedewerkster Nel de Graaf, die na 47 jaar (!) werkzaam te zijn geweest voor de gemeente met pensioen is gegaan.

Verkeer & Vervoer 19 feb. 2024 14:33

Fiets- en voetpad Keizer Karelweg onder A9 dicht tot en met 24 februari

Amstelveen - Door funderingswerkzaamheden direct naast de Keizer Karelweg worden tot en met zaterdag 24 februari het fietspad en voetpad tussen de Burgemeester Rijnderslaan en De Meander overdag afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Ouderkerkerlaan, Keerpuntweg en Meander.