EvL/Rob Franken
112

Weer ongeval op rotonde; nu Groenelaan/Laan van de Helende Meesters

Amstelveen - Op de rotonde Groenelaan/Laan van de Helende Meesters is dinsdagochtend een automobilist in aanrijding gekomen met een fietser.

Het ongeval vond plaats rond half 9. De fietser raakte bij het ongeval lichtgewond en hoefde na controle door de ambulancedienst niet mee naar het ziekenhuis.

Veel ongevallen op Amstelveense rotondes

Het is het zoveelste ongeval op een Amstelveense rotonde: gisteren werd nog een scooterrijder geschept op de rotonde Praam/Gondel en vorige week ging het mis op de rotonde Keizer Karelweg/Groen van Prinstererlaan. Ook vond er deze zomer een dodelijk ongeval plaats op de rotonde Sportlaan/Beneluxbaan.

De Amstelveense rotondes staan al jaren bol van de ongevallen. Het was dit jaar al vaak raak (zie o.a. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10). Volgens de gemeente zijn rotondes veiliger dan klassieke kruispunten en wordt de doorstroming van het verkeer verbeterd. De afgelopen jaren zijn daarom veel kruispunten in de gemeente vervangen voor rotondes.

Nieuwe rotonde

Binnenkort wordt weer een nieuwe rotonde aangelegd, op de Laan Nieuwer Amstel/Burgemeester Colijnweg in het Oude Dorp (ter hoogte van autodealer Van Poelgeest).

De politie was ook vanmorgen bij de aanrijding op de Groenelaan ter plaatse voor nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Bij bestuurders wordt overigens standaard een drugs/alcoholtest afgenomen.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.