VTF
112

Weer oudere vrouw (78) slachtoffer straatroof

Aalsmeer - Na een serie straatroven in Amstelveen waarbij ouderen slachtoffer waren, blijkt afgelopen maandag ook een oudere vrouw in Aalsmeer te zijn beroofd. De politie zoekt getuigen.

De straatroof vond maandagmiddag op klaarlichte dag plaats op de Emmastraat in de oranjewijk, niet ver van winkelcentrum Nieuw Oosteinde. 

De 78-jarige vrouw werd beroofd van haar ketting en kwam ten val door de kracht waarmee de ketting van haar hals werd gerukt. 

Omstreeks 15.35 uur liep de vrouw op straat. Een man van ongeveer 1.80 meter lang en 25 tot 30 jaar oud kwam op haar af. De man was in het donker gekleed en droeg een korte broek, een grote zonnebril en een pet. Hij trok met grote kracht de ketting van haar hals. Het slachtoffer kwam hierbij ten val en liep daarbij een pijnlijke schouder op. De verdachte is daarna weggerend richting het Poldermeesterplein.

ketting3politie.jpg

Getuigenoproep

De weggenomen ketting lijkt erg op de halsketting zoals hierboven afgebeeld. Weet u wellicht waar de ketting is of kan zijn? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Ook als u andere informatie heeft met betrekking tot deze straatroof, kunt u contact met de politie opnemen. Hiervoor kunt u bellen met de genoemde telefoonnummers of gebruik maken van een speciaal tipformulier van de politie, waar u ook eventueel beeldmateriaal kunt uploaden


Meer nieuws

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:13

Vernieuwing 175 meter lange Bamboebrug in Amsterdamse bos

Amstelveen - De bamboebrug in het Amsterdamse bos is vanaf vandaag tot eind september afgesloten: er verrijst een nieuw, gerenoveerd exemplaar. De originele, 175 meter lange brug werd in het jaar 2000 gebouwd als eerste bamboebouwwerk in Nederland en was sneller dan verwacht aan het einde van zijn levensduur gekomen.

Amstelveen van voorheen gisteren 20:08

Amstelveen van voorheen (207)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 207 een foto uit het Amsterdamse bos uit 1967.