Wethouder Herbert Raat (l) met een handhaver bij Orion

Weer parkeercontroles bij scholencomplex Orion wegens hardnekkig aso-gedrag

Amstelveen - Bij het scholencomplex aan Orion in de wijk Middenhoven heeft de gemeentelijk dienst Handhaving vanmiddag weer controles uitgevoerd vanwege het hardnekkige aso-gedrag van sommige ouders die kinderen komen ophalen/wegbrengen met de auto.

Wethouder Herbert Raat (Handhaving, VVD) kwam vanmiddag zelf een kijkje nemen en was verrast over het aso-gedrag van sommige ouders/verzorgers, die poogden hun auto vrijwel letterlijk 'voor de deur' te parkeren of op plekken neer te zetten waar dat niet mag.

Onbegrijpelijk

De gemeente had aan beide zijden van Orion handhavers neergezet, vanwege het aanhoudende aantal klachten over wildparkeerders en asociaal verkeersgedrag, sinds het schoolseizoen weer begonnen is. Die klachten komen uit de buurt, maar ook van ouders die zich wel aan de regels houden.

Dat sommige ouders/verzorgers het nog altijd niet nauw nemen met de verkeersregels en veiligheid van kinderen, ondervond Raat live. Hij noemt het onbegrijpelijk: 'De meeste mensen draaide bij het zien van de handhavers  gelijk om, maar er zijn dan nog steeds mensen die het alsnog proberen. Dit gaat niet alleen over fatsoen, maar ook over de veiligheid van kinderen. Er ontstaan onnodige onveilige situaties terwijl er voldoende parkeerruimte in de buurt is,' zegt Raat.

Aso-gedrag zat

De wethouder is het aso-gedrag flink zat, maar laat wel weten dat het overgrote deel van de ouders/verzorgers zich keurig aan de regels houdt en dat veel mensen ook op de fiets komen halen of brengen. Desondanks spreekt Raat van een hardnekkig probleem, dat al jaren speelt. Hij geeft aan dat er opnieuw met de scholen zal worden gesproken en hoopt vooral dat alle ouders/verzorgers hun verantwoordelijkheid nemen.

Vanmiddag werden geen bonnen uitgeschreven, maar waarschuwingen uitgedeeld. Raat laat weten dat er de volgende keer weer bekeuringen worden uitgeschreven.


Meer nieuws

Gezondheid & welzijn gisteren 17:00

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

Sport gisteren 08:00

Familie Gal over hun passie: Judo

Amstelveen - Jonathan Gal en zijn vrouw Nadia Oey zijn groot liefhebber van judo. Ook hun kinderen Charlie, Parker en Benjamin beoefenen deze sport. ‘Het is een sport waarin je leert stoeien, leert vallen en elkaar met respect behandelt. Je leert tegen een stootje kunnen, oefent in discipline en maakt een hoop lol met elkaar.’

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur 20 sep. 2021 18:24

Bosorganisatie betreurt verwarring die is ontstaan - dat was niet de bedoeling

Amstelveen -  De organisatie van het Amsterdamse Bos betreurt de verwarring die is ontstaan over het particiaptietraject rond het nieuw te vormen (honden-)beleid in het Amsterdamse bos, naar aanleiding van een recent gegeven webinar Hond & Natuur. 'Dat was niet de bedoeling,' stelt de organisatie op haar website.

Verkeer & Vervoer 20 sep. 2021 15:33

Bestuurder Floor Gordon: 'Beneluxbaan weer groen karakter teruggeven'

Amstelveen – In het najaar wordt gestart met het inzaaien en beplanten van de grond langs de Beneluxbaan. In totaal komen langs de Beneluxbaan, waar veel groen verdween door de aanleg van de Amstelveenlijn 23.795 nieuwe heesters en 219 nieuwe bomen terug.