FB @Politieinfraamsterdam
112

Weer reeks bekeuringen op Beneluxbaan wegens te hard rijden

Amstelveen - De politie heeft opnieuw een reeks bekeuringen uitgedeeld op de Beneluxbaan in Amstelveen wegens forse snelheidsoverschreidingen. Afgelopen woensdag reden dertien bestuurders harder dan 80 kilometer per uur, waar 50 km/u is toegestaan.

Woensdag controleerde het Team Verkeer van Politie Eenheid Amsterdam op diverse plekken in Amstelveen in het kader van 'Rent-A-Cop'. Inwoners konden locaties doorgeven waar controles nodig waren. Eén van de doorgegeven was (uiteraard) de Beneluxbaan, waar vaak (fors) te hard wordt gereden. De politie klokte dertien bestuurders met een overschrijding van meer dan 30 kilometer per uur en de hoogst gemeten snelheid was 97 kilometer per uur. Ook werd op de Beneluxbaan nog een bestuurder zonder rijbewijs aangehouden.

Klaaglocaties

De politie controleerde ook op andere door inwoners doorgegeven locaties, zoals op het Kazernepad waar bromfietsen vaak een doorn in het oog zijn van fietsers. Twee bromfietsers werden betrapt en kregen een bon. Ook werd gecontroleerd bij de bussluis aan de Marathonweg (Escapade), waar veel automobilisten stiekem doorheen rijden. Ook hier kregen twee bestuurders een bon. En op het kruispunt van de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 werden twee bestuurders bekeurd voor door rood rijden.

Niet op alle doorgegeven klaaglocaties kon de politie overtredingen waarnemen: zo leidde controles bij het zebrapad ter hoogte van winkelstrip Van der Hooplaan (geen voorrang verlenen) en aan de Ouderkerkerlaan (snelheid) niet tot bekeuringen.

Geen helm

Opvallend verder was dat de politie nog kris-kras door Amstelveen diverse bekeuringen uitdeelde: acht bestuurders van een bromfiets kregen een bon voor het niet dragen van een helm en 5 bestuurder kregen een proces verbaal voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden; verder werden ook voor andere vergrijpen proces verbaal opgemaakt.
 
Zie de post van Politie Adeling Infrastructuur Amsterdam:


Meer nieuws

112 gisteren 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 28 mrt. 2023 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten 28 mrt. 2023 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen 28 mrt. 2023 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.