Weer veel wegwerkzaamheden op stapel in Amstelveen

Amstelveen - Er staan de komende periode weer heel wat wegwerkzaamheden op stapel in Amstelveen. Onder andere op en rond de A9, maar ook aan de Oranjebaan, de Handweg en in andere delen van Amstelveen. Een overzicht:

A9: nachtelijke afsluitingen op traject Holendrecht - Stadshart 

In de nacht van zaterdag 24 september 22.00 uur tot en met zondag 25 september 05.00 uur z­ijn er op en rond de A9 verschillende werkzaamheden. Zo is de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met Amstelveen Stadshart deze nacht afgesloten in verband met het vervangen van een signaleringsportaal.

Tegelijkertijd worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Verkeer vanaf Holendrecht wordt omgeleid via de A2 en A10 of via de A2 en N522. Omdat de toerit richting Badhoevedorp bij­ de Burgemeester Boersweg ook is afgesloten, wordt verkeer in Amstelveen omgeleid via de Oranjebaan en Mr. G.Groen van Prinstererlaan naar toerit 5 (Stadshart).

In deze nacht is ook de toerit vanaf het Stadshart richting Holendrecht tussen 23.00 en 05.00 uur afgesloten in verband met onderhoud. Verkeer vanuit Amstelveen wordt omgeleid via de A9 richting Badhoevedorp en af- en toerit A9-6 Aalsmeer.

Omgeving A9: Schipholdijk

Tot en met eind december 2024 is de Schiphold­ijk ter hoogte van de onderdoorgang van de A9 afgesloten voor het verkeer. Gemotoriseerd verkeer (o.a. bewoners woonarken) wordt omgeleid via de Nieuwe Meerlaan en het fietspad ten noorden van het beheerskantoor van het Amsterdamse Bos. (Snor-)fietsers en voetgangers worden via dezelfde routes omgeleid. Aan de Nieuwe Meerlaan zelf worden maatregelen getroffen om (snor-)fietsers veilig te laten passeren over de hoofdr­ijbaan.

Omgeving A9: Colijnweg, Bleekerskade

Tot en met begin november 2022 is er buiten de spits regelmatig een rij­strook op de Burgemeester A. Colijnweg afgesloten om t­ijdel­ijke r­ijstroken (bypass) aan de zuidkant van de A9 aan te leggen. Het verkeer wordt door een verkeersregelaar om en om over de weg geleid. De verkeershinder is hierdoor naar verwachting beperkt.

Deze bypass is nodig om ruimte te maken voor de bouw van de verdiepte ligging van de nieuwe snelweg. Hiervoor worden de bruggen van de A9, over de Sierkade en Bleekerskade, uitgebreid. Naast de bestaande bruggen komen extra tij­del­ke bruggen. De Bleekerskade is afgesloten van maandag 26 september tot en met vrijdag 30 september.

Omgeving A9: Burgemeester Rijnderslaan 

Op donderdag 22 september wordt een hijskraan opgesteld op het voet- en fietspad en een gedeelte van de rijbaan. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer om het werkvak heen.

Voet- en fietspaden Oranjebaan afgesloten

Tot en met vr­ijdag 23 december z­ijn voetpaden en fietspaden langs de Oranjebaan (aan de noordz­ijde) tussen de Olympiadelaan en Beneluxbaan volledig afgesloten. (Brom-)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Olympiadelaan - Marathonlaan – Camera Obscuralaan, of via Klaasje Zevenster - Camera Obscuralaan - Traviatastraat.

Tegel­ijkert­ijd vervalt de bushalte (bus 171) aan de noordz­ijde van de Oranjebaan gedurende de gehele uitvoeringsperiode. Er worden verkeersregelaars ingezet om in- en uitvoegend bouwverkeer te begeleiden.

Mr. G. Groen van Prinstererlaan voet/fietspaden dicht

Van maandag 26 september t/m vr­ijdag 30 september worden kabels en leidingen aangebracht in de Mr. G. Groen van Prinstererlaan tussen de Rembrandtweg en Keizer Karelweg. T­ijdens de werkzaamheden worden fiets- en voetpaden afgezet. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen via een afgezette rij­strook op de r­ijbaan passeren. Verkeersregelaars begeleiden het autoverkeer om de afzetting heen.

Hollandse Dijk/ Oude Bovenkerkerweg: reparaties vanwege verzakkingen

In de week van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september worden herstelwerkzaamheden verricht. Door de droogte van de afgelopen maanden is er veel schade aan de wegen ontstaan.

Handweg: onderzoek, verkeerslichten uit

Op maandag 26 september wordt het asfalt op de Handweg onderzocht. T­ijdens de werkzaamheden wordt een rijstrook afgezet voor het verkeer. De verkeerslichten op de kruising Handweg - Keizer Karelweg z­ijn gedurende de werkzaamheden uitgeschakeld. Verkeersregelaars regelen het verkeer op de kruising. Omdat de Handweg een drukke verkeersroute is, worden de werkzaamheden uitsluitend buiten de spits tussen 09:00 uur en 15:00 uur uitgevoerd.

K­ijk voor actuele informatie over de werkzaamheden op: www.amstelveen.nl/wegwerkzaamheden


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:26

Stemmen op nieuw kunstwerk in wijkpark Middenhoven

Amstelveen - In Wijkpark Middenhoven komt een nieuw kunstvriendelijk kunstwerk. De Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft kunstenaar Cindy Bakker geselecteerd voor dit kunstwerk. Zij maakte twee schetsontwerpen. Amstelveners kunnen via denkmee.amstelveen.nl stemmen op een van de twee werken.

Algemeen gisteren 15:53

Amstelveners laten subsidie voor groene gevel en verticale tuin links liggen

Amstelveen - Ondanks dat er een ruime subsidieregeling beschikbaar is, heeft de gemeente Amstelveen dit jaar exact nul subsidie-aanvragen van inwoners gehad voor het aanleggen van een zogenoemde ‘groene gevel’ of ‘verticale tuin’. Wel is er vraag naar subsidie voor groene (sedum) daken en geveltuintjes, maar ook die blijven achter.

Algemeen gisteren 13:52

'Streep door nieuw horecapaviljoen in recreatiegebied Poeloever Amstelveen'

Amstelveen - Amstelveen lijkt een ferme streep te hebben gezet door de ontwikkeling van een nieuw horeca-paviljoen aan De Poel. Over een nieuw paviljoen wordt al jaren gesproken, maar wethouder Herbert Raat geeft in een blog aan er inmiddels geen energie meer in te steken.

Amstelveen van voorheen 2 okt. 2022 20:53

Amstelveen van voorheen (319)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 319 een oude en bijzondere kopergravure getiteld ‘t Dorp Amstelveen.