AmstelveenZ

Weg bij raadhuis Amstelveen gaat op de schop

Amstelveen - De Laan Nieuwer-Amstel bij het Amstelveense gemeentehuis gaat op de schop. Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november en van maandag 4 november tot en met vrijdag 8 november 2019 gaat de gemeente de asfaltlaag aan de laan vervangen en ook wordt de oversteek tussen het raadhuis en het Oude Dorp aangepakt.

De werkzaamheden hebben consequenties voor de bereikbaarheid van het Oude Dorp en het raadhuis voor zowel autoverkeer, openbaar vervoer, fietsers als voetgangers.

Fases

In fase 1 (28 okt - 1 nov) wordt gewerkt aan het deel tussen de spoorovergang aan de Handweg en de Veenplaats (ter hoogte van inrit richting raadhuis). De parkeerplaats aan de Dorpsstraat is dan vanaf de Laan Nieuwer-Amstel niet te bereiken. Het parkeerterrein bij Restaurant Aan de Poel blijft wel bereikbaar.

In fase 2 (4 nov - 8 nov) wordt gewerkt aan het deel tussen de Veenplaats en de Doorweg. Het raadhuis is dan alleen vanuit het zuiden, via de Handweg te benaderen. Het parkeerterrein Doorweg blijft bereikbaar vanaf de Burgemeester A. Colijnweg.

Omleidingen en inrijverbod

Doorgaand verkeer vanuit het zuiden wordt via Handweg, Keizer Karelweg, Graaf Aelbrechtlaan en Molenweg omgeleid naar het noorden. Verkeer vanaf de Amsterdamseweg volgt de omgekeerde route. Bij de Ouderkerkerlaan en het Veenendaalplein, ter hoogte van Elegast, komt een inrijverbod voor autoverkeer richting Stationsstraat.

Fietsers en voetgangers

In fase 1 is de oversteek bij de Veenplaats dicht. Fietsers en voetgangers kunnen dan oversteken bij de Badlaan of via de oversteek bij het spoor. In fase 2 is de oversteek bij de Badlaan dicht. Oversteken kan dan via de Veenplaats of het parkeerterrein raadhuis. Noord/zuid verkeer heeft geen omleiding.

Openbaar Vervoer: 174 niet naar raadhuis

De werkzaamheden aan de Laan Nieuwer-Amstel hebben ook consequenties voor de route van bus 174. Die rijdt in deze periode niet langer vanaf het busstation Stadshart langs het raadhuis. Hiervoor in de plaats komt een apart pendelbusje, de 574. Die rijdt route Keizer Karelweg - Kastanjelaan - Stationsstraat - Dorpsstraat - Amsterdamseweg - Molenweg - Graaf Aelbrechtlaan - Keizer Karelweg - Stadshart. Overstappen tussen de 174 en 574 kan bij de Molenweg, hoek Amsterdamseweg, en bij het Stadshart.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 20:09

RTVA wil nu 235.000 euro per jaar voor nieuwe omroep

Amstelveen – De lokale omroep RTVA zegt jaarlijks minimaal 235.000 euro subsidie van gemeente Amstelveen nodig te hebben om samen met NH Nieuws verder te kunnen onder de vlag van AmstelNieuws