AmstelveenZ

Weg bij raadhuis Amstelveen gaat op de schop

Amstelveen - De Laan Nieuwer-Amstel bij het Amstelveense gemeentehuis gaat op de schop. Van maandag 28 oktober tot en met vrijdag 1 november en van maandag 4 november tot en met vrijdag 8 november 2019 gaat de gemeente de asfaltlaag aan de laan vervangen en ook wordt de oversteek tussen het raadhuis en het Oude Dorp aangepakt.

De werkzaamheden hebben consequenties voor de bereikbaarheid van het Oude Dorp en het raadhuis voor zowel autoverkeer, openbaar vervoer, fietsers als voetgangers.

Fases

In fase 1 (28 okt - 1 nov) wordt gewerkt aan het deel tussen de spoorovergang aan de Handweg en de Veenplaats (ter hoogte van inrit richting raadhuis). De parkeerplaats aan de Dorpsstraat is dan vanaf de Laan Nieuwer-Amstel niet te bereiken. Het parkeerterrein bij Restaurant Aan de Poel blijft wel bereikbaar.

In fase 2 (4 nov - 8 nov) wordt gewerkt aan het deel tussen de Veenplaats en de Doorweg. Het raadhuis is dan alleen vanuit het zuiden, via de Handweg te benaderen. Het parkeerterrein Doorweg blijft bereikbaar vanaf de Burgemeester A. Colijnweg.

Omleidingen en inrijverbod

Doorgaand verkeer vanuit het zuiden wordt via Handweg, Keizer Karelweg, Graaf Aelbrechtlaan en Molenweg omgeleid naar het noorden. Verkeer vanaf de Amsterdamseweg volgt de omgekeerde route. Bij de Ouderkerkerlaan en het Veenendaalplein, ter hoogte van Elegast, komt een inrijverbod voor autoverkeer richting Stationsstraat.

Fietsers en voetgangers

In fase 1 is de oversteek bij de Veenplaats dicht. Fietsers en voetgangers kunnen dan oversteken bij de Badlaan of via de oversteek bij het spoor. In fase 2 is de oversteek bij de Badlaan dicht. Oversteken kan dan via de Veenplaats of het parkeerterrein raadhuis. Noord/zuid verkeer heeft geen omleiding.

Openbaar Vervoer: 174 niet naar raadhuis

De werkzaamheden aan de Laan Nieuwer-Amstel hebben ook consequenties voor de route van bus 174. Die rijdt in deze periode niet langer vanaf het busstation Stadshart langs het raadhuis. Hiervoor in de plaats komt een apart pendelbusje, de 574. Die rijdt route Keizer Karelweg - Kastanjelaan - Stationsstraat - Dorpsstraat - Amsterdamseweg - Molenweg - Graaf Aelbrechtlaan - Keizer Karelweg - Stadshart. Overstappen tussen de 174 en 574 kan bij de Molenweg, hoek Amsterdamseweg, en bij het Stadshart.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.