Een zeeconatiner doet dienst als jongerenontmoetingsplek in recreatiegebied Poeloever

Weinig te doen voor jongeren in Amstelveen: geef ze een goede plek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen biedt jongeren te weinig plek voor ontmoeting, zo is de lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GvA) van mening. De partij wil dat daar verandering in komt.

Amstelveense jongeren moeten meer plekken krijgen wij zij terecht kunnen om elkaar te ontmoeten, vrienden te maken en een vast honk hebben om zich te ontspannen en plezier te hebben, zo stelt de partij. 

Ontmoetingsplek

Kees Langelaar legt uit: ‘Wij zien dat de groep jongeren onder de 18 en zelfs onder de 16 behoefte hebben aan een ontmoetingsplek zodat zij niet aangewezen zijn op omringende gemeenten. Juist in deze tijden van maatschappelijke onrust en het dalen van het welbevinden bij jongeren, is zo’n plek van wezenlijk belang. Wij hebben te maken met een uiterst kwetsbare groep,’ zegt Langelaar.

Uitgaansbeleid 

Goed voor Amstelveen ziet graag dat de jongeren de ruimte krijgen om in samenwerking met gemeente, scholen en bijvoorbeeld P60 een uitgaansbeleid te formuleren. 'Het is de bedoeling dat de jongeren zelf aangeven waar zij behoefte aan hebben. Niemand weet het beter dan de jongeren zelf'

De gemeente zou hier volgens GvA een faciliterende en ondersteunende rol in dienen te vervullen. De partij staat voor het verbeteren van de mentale gezondheid onder jongeren. 'Juist deze groep van jonge mensen kunnen door een sociaal netwerk op te bouwen veel winst boeken dat ten goede komt aan hun toekomst.'


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Triatleet Wouter Schuit Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie

Amstelveen - Op vijftienjarige leeftijd vertrekt Wouter (22) met zijn gezin naar Amerika. Hier begint hij met atletiek, en met name het sprinten op de 800 en 1000 meter blijkt favoriet. Eenmaal terug in Nederland zet hij het hardlopen voort bij AV Startbaan. Als hij zijn enkel verzwikt, gaat hij zwemmen en wielrennen om bezig te blijven. Dit gaat zo goed, dat hij alle drie de sporten beoefent en de triathlon ontdekt. Vorige maand liep Wouter zijn eerste NK in de leeftijdscategorie 20-24 jaar. Hij wordt 1e en eindigt als 6e van alle deelnemers. Zijn volgende doel? ‘Eerst het WK in oktober en dan toewerken naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.’

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.