Wekelijkse fietsgroepen van start in Amstelveen

Amstelveen - Doortrappen organiseert samen met Stichting Bovenkerk, Stichting Fietsmaatjes Amstelveen en Amstelveen Sport vanaf donderdag 8 juni wekelijks fietsen voor inwoners van de gemeente Amstelveen. Naast de wekelijkse fietsgroep is er van 30 mei t/m 2 juni de Amstelveense Fiets 4-daagse en als finale op 24 september Amstelveen on Wheels.

Van start

De fietsgroepen vertrekken om 9.00 uur en komen rond 10.45 uur weer terug. Het fietsseizoen eindigt op 24 september.  Tijdens vakanties gaat het fietsen gewoon door. Het Noorddamcentrum wordt gekozen als op- en afstapplaats voor verschillende groepen fietsers. Iedereen is welkom om mee te doen!

Het Noorddamcentrum is van 8.30 tot 12.30 uur open voor ontmoetingen tussen alle fietsgroepen. Voor vertrek en na binnenkomst kunnen fietsers genieten van koffie met appeltaart, ook bij slecht weer.

De Amstelveense Fiets 4-daagse

Naast de wekelijkse fietsgroep is er van 30 mei t/m 2 juni de Amstelveense Fiets 4-daagse. Zoals de naam al zegt, wordt er vier dagen achter elkaar gefietst. Vertrekpunt is het Noorddamcentrum, telkens om 9.00 uur. Op 30 mei is er een speciale actie voor gratis fietsspiegels gemonteerd door Fietshuys (op=op). Wees er daarom die dag vroeg bij.

Fietsgroepen en veiligheid

Er zijn verschillende groepen, afhankelijk van het type fiets en conditie, zoals racefietsers, elektrische fietsen, gewone fietsen en duo-bikes. Veiligheid staat voorop tijdens het fietsen in groepen. Er zijn daarom aanvullende instructies om veilig gedrag te stimuleren. Denk hierbij aan informatie over het dragen van een fietshelm en de fietsspiegel, speciale hesjes voor de eerste en laatste fietsen van een groep, een gereedschap set bij de laatste van een groep voor materiaalpech en een minicursus rijden in groepsverband.

Doortrappen tot je 100ste

Doortrappen is een landelijk programma om 55+’ers langer, veiliger en met plezier te laten fietsen. Acht gemeentes in Vervoerregio Amsterdam zijn onderdeel van dit programma, waaronder gemeente Amstelveen. Doortrappen motiveert ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Dit doen zij met behulp van praktische fietstips, handige oefeningen om soepel te blijven en leuke activiteiten in Amstelveen. 

Het hele jaar door organiseert Doortrappen fietsactiviteiten voor ouderen, zo ook in Amstelveen. Meer informatie over Doortrappen en de activiteiten in de gemeente Amstelveen vind je op www.doortrappen.nl - Amstelveen of ga naar:

Amstelveen Sport, Sabine Meeuwis, www.amstelveensport.nl/
Stichting Bovenkerk, Edwin Barentsen, www.notabenebovenkerk.nl/doortrappen/
Fietsmaatjes Amstelveen, Yvonne Jacob, www.fietsmaatjesamstelveen.nl/

Save the date

  • Start met de Amstelveense fiets 4-daagse 30 mei t/m 2 juni 2023.
  • Wekelijkse fietstocht op donderdag vanaf 8 juni 2023.
  • Finale Amstelveen on Wheels op 24 september 2023.

Doortrappen nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de wekelijkse fietstochten in Amstelveen. Doe mee en geniet van de gezelligheid en het mooie landschap.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk vandaag 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.