Welke Amstelvener verdient een lintje?

AMSTELVEEN – Ken jij iemand in Amstelveen die volgens jou in aanmerking moet komen voor een lintje tijdens de volgende ‘Lintjesregen’ in april 2020? Iemand voordragen kan nog tot 15 juli 2019.

Belangeloos

In Amstelveen zetten vele inwoners zich belangeloos, veelal in alle bescheidenheid en ook al jarenlang in voor de samenleving. Bovendien meestal naast het dagelijks werk. Voor hun bijzondere inzet verdienen deze inwoners waardering en erkenning vanuit de samenleving en zij kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding (ofwel lintje).

Tijdens de meest recente Lintjesregen werden veertien Amstelveners verrast met een lintje.

Voordragen

Ken je iemand die je een lintje verdient, dan kun je een aanvraag indienen.  Voor meer informatie over de mogelijkheden om iemand voor te dragen en de wijze waarop, kunt u contact opnemen met Lilian Aarts, kabinet burgemeester gemeente Amstelveen. Dit kan telefonisch via 020 - 5404812 of via mail lilian.aarts@amstelveen.nl Op de website www.lintjes.nl is een aanvraagformulier te vinden.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.