Welke bakstenen kunnen in huizen gebruikt worden?

Bakstenen worden regelmatig gebruikt in de commerciële, industriële en woningbouw omdat het duurzame, duurzame en relatief vuurvaste materialen zijn die hitte kunnen weerstaan. Met een opstalverzekering vergelijken en afsluiten worden ze vervolgens gedekt voor diverse soorten schade. 

Het type baksteen kan echter het verschil maken, zelfs voor kleine metselwerkprojecten zoals het bouwen van een buitengrillstation, het maken van steunen voor een bank in de achtertuin of zelfs het plaatsen van een eenvoudige bakstenen brievenbusstandaard. Met drie verschillende soorten baksteen die gebruikelijk zijn bij het voltooien van bouwprojecten, is het belangrijk om jezelf te informeren over welk type het beste is voor je huidige of toekomstige projecten.

In de zon gedroogde kleibakstenen 

Sommige doe-het-zelvers geven er misschien de voorkeur aan om deze eenvoudige in de zon gedroogde bakstenen te maken, die al in 7.000 v.Chr. in Zuid-Turkije en rond de stad Jericho in het hedendaagse Palestina zijn gebruikt. De stenen bestaan ​​uit een mengsel van leemgrond, water en stro; ze kunnen ook mest, klei of zand bevatten om hun sterkte te verbeteren en te voorkomen dat de stenen barsten. Het mengsel moet in mallen worden gegoten en de mallen moeten op een plaats worden geplaatst waar ze niet in de regen kunnen drogen. Eenmaal droog, verwijder de stenen uit de mal en gebruik ze voor tijdelijke metselwerken. Doe-het-zelvers moeten er rekening mee houden dat dit de zwakste en minst duurzame baksteensoorten zijn, dus ze mogen nooit worden gebruikt als dragende steunen of funderingen.

Gebrande bakstenen

Gebrande bakstenen zijn ook bekend als gewone bakstenen omdat ze het meest voorkomende baksteentype zijn in de moderne bouw. Deze stenen worden gebruikt in kolommen, muren, funderingen en meer met een breed scala aan doeleinden. Bij het bouwen van muren moeten de verbrande bakstenen worden gepleisterd of gepleisterd met mortel om de sterkte, waterbestendigheid en isolerend vermogen van de stenen te verbeteren. Deze stenen zijn op basis van kwaliteit onderverdeeld in vier verschillende klassen. Bakstenen van de vierde klasse zijn oververbrand, hebben een onregelmatige vorm en worden vaak afgebroken om als aggregaat te worden gebruikt. Derdeklas bakstenen zijn materialen van slechte kwaliteit die alleen voor tijdelijke constructies mogen worden gebruikt. Tweedeklas bakstenen zijn van matige kwaliteit, hoewel ze een onregelmatige vorm hebben, een ruw oppervlak hebben en mogelijk haardunne scheuren hebben. Eersteklas bakstenen zijn de beste van de gebrande bakstenen classificaties. Deze hoogwaardige stenen hebben een standaardvorm, een glad oppervlak en een verhoogde duurzaamheid en sterkte.

Betonstenen

Meestal gebruikt in metselwerk binnenshuis of om gevels en hekken te maken, deze stenen zijn gemaakt van massief beton. Het beton wordt in aangepaste mallen gegoten, waardoor fabrikanten verschillende maten en vormen kunnen creëren. Veel mensen kunnen deze stenen vinden bij een plaatselijke ijzerhandel of metselwerkleverancier. Pro's kunnen deze betonstenen op de werf maken met een standaardmix van één deel cement, twee delen zand en vier delen toeslagstoffen. Kies een verhoogde sterkte van betonstenen als ze worden gebruikt voor funderingen met een aangepaste formule van één deel cement, drie delen zand en zes delen toeslagstoffen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.