Karel Vlieger

Welke behulpzame Amstelvener verdient Het Groene Lintje van GroenLinks?

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen gaat een lintje uitreiken aan de Amstelvener die zich in 2022 het meest heeft ingezet voor zijn of haar medemens. De partij roept alle inwoners op om hun kandidaat te nomineren.

Wie krijgt dat lintje? ‘Daar hebben we de hulp van alle Amstelveners bij nodig,’ zegt Karel Vlieger, afdelingsvoorzitter van GroenLinks. ‘We zoeken Amstelveners die het hart op de juiste plaats hebben. Mensen die zich in stilte inzetten voor de medemens, in hun eigen omgeving of in de Amstelveense natuur. Mensen die bijdragen aan een groener en socialer Amstelveen.’ Uit de genomineerden kiest een jury een winnaar.

Het Groene Lintje

Vlieger: ‘We noemen dit het Groene Lintje. We gaan het uitreiken aan twee mensen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Eén lintje wordt uitgereikt in het sociale domein, één in het groene domein, zoals dat heet.’  De mensen die onderscheiden worden, krijgen hun onderscheiding op de Nieuwjaarsborrel van GroenLinks, op 22 januari 2023. Ze krijgen daarbij een prijsbedrag dat hun werk ondersteunt.

Smeermiddel

GroenLinks Amstelveen weet zeker dat er mensen zijn die zich belangeloos inzetten voor de ander of voor de natuur. Karel Vlieger: ‘Ik wil niet al te veel sturen, maar we denken bijvoorbeeld aan mensen die boodschappen doen voor de buren die slecht ter been zijn, mensen die wekelijks zwerfvuil opruimen, mensen die de eenzamen in de samenleving gezelschap bieden of mensen die Amstelveen in hun straat groener maken. Deze mensen zijn het smeermiddel van onze samenleving, een steunpilaar voor hun omgeving en doen het om niet. Ze verdienen een bedankje, en zo is ons Groene Lintje bedoeld.’

Vlieger wijst erop dat GroenLinks in andere gemeenten ook groene lintjes uitreiken, bijvoorbeeld voor iemand die materialen hergebruikte, iemand die een natuurfilm maakte over zijn eigen stad en iemand die een nieuw type zonnecellen ontwikkelde.

Voordracht: hoe werkt het?

Hoe gaat de wedstrijd in zijn werk? Mensen kunnen tot 9 januari 2023 hun kandidaat nomineren. Daarna gaat een onafhankelijke jury aan het werk. Tijdens de nieuwjaarsborrel van GroenLinks worden de twee Groene Lintjes uitgereikt. De nieuwjaarsborrel vindt plaats op zondag 22 januari 2023, vanaf 16.00 u in ANNA Amstelveen.

Amstelveners kunnen hun voordracht per mail sturen naar groenlinksamstlvn@gmail.com. Vermeld in alle gevallen de contactgegevens van de kandidaat, de reden voor nominering en uw eigen contactgegevens. De inzending sluit op maandag 9 januari 2023. Meer informatie op https://amstelveen.groenlinks.nl/nieuws. Daar staat ook het volledige reglement.


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn gisteren 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur gisteren 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.