Karel Vlieger

Welke behulpzame Amstelvener verdient Het Groene Lintje van GroenLinks?

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen gaat een lintje uitreiken aan de Amstelvener die zich in 2022 het meest heeft ingezet voor zijn of haar medemens. De partij roept alle inwoners op om hun kandidaat te nomineren.

Wie krijgt dat lintje? ‘Daar hebben we de hulp van alle Amstelveners bij nodig,’ zegt Karel Vlieger, afdelingsvoorzitter van GroenLinks. ‘We zoeken Amstelveners die het hart op de juiste plaats hebben. Mensen die zich in stilte inzetten voor de medemens, in hun eigen omgeving of in de Amstelveense natuur. Mensen die bijdragen aan een groener en socialer Amstelveen.’ Uit de genomineerden kiest een jury een winnaar.

Het Groene Lintje

Vlieger: ‘We noemen dit het Groene Lintje. We gaan het uitreiken aan twee mensen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Eén lintje wordt uitgereikt in het sociale domein, één in het groene domein, zoals dat heet.’  De mensen die onderscheiden worden, krijgen hun onderscheiding op de Nieuwjaarsborrel van GroenLinks, op 22 januari 2023. Ze krijgen daarbij een prijsbedrag dat hun werk ondersteunt.

Smeermiddel

GroenLinks Amstelveen weet zeker dat er mensen zijn die zich belangeloos inzetten voor de ander of voor de natuur. Karel Vlieger: ‘Ik wil niet al te veel sturen, maar we denken bijvoorbeeld aan mensen die boodschappen doen voor de buren die slecht ter been zijn, mensen die wekelijks zwerfvuil opruimen, mensen die de eenzamen in de samenleving gezelschap bieden of mensen die Amstelveen in hun straat groener maken. Deze mensen zijn het smeermiddel van onze samenleving, een steunpilaar voor hun omgeving en doen het om niet. Ze verdienen een bedankje, en zo is ons Groene Lintje bedoeld.’

Vlieger wijst erop dat GroenLinks in andere gemeenten ook groene lintjes uitreiken, bijvoorbeeld voor iemand die materialen hergebruikte, iemand die een natuurfilm maakte over zijn eigen stad en iemand die een nieuw type zonnecellen ontwikkelde.

Voordracht: hoe werkt het?

Hoe gaat de wedstrijd in zijn werk? Mensen kunnen tot 9 januari 2023 hun kandidaat nomineren. Daarna gaat een onafhankelijke jury aan het werk. Tijdens de nieuwjaarsborrel van GroenLinks worden de twee Groene Lintjes uitgereikt. De nieuwjaarsborrel vindt plaats op zondag 22 januari 2023, vanaf 16.00 u in ANNA Amstelveen.

Amstelveners kunnen hun voordracht per mail sturen naar groenlinksamstlvn@gmail.com. Vermeld in alle gevallen de contactgegevens van de kandidaat, de reden voor nominering en uw eigen contactgegevens. De inzending sluit op maandag 9 januari 2023. Meer informatie op https://amstelveen.groenlinks.nl/nieuws. Daar staat ook het volledige reglement.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (380)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 380 een oude foto van het binnenplein van winkelcentrum Groenhof.

Algemeen 8 dec. 2023 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.