Boeren van Amstel

Wereldrecordpoging om grootste melkpak ter wereld te hijsen langs A9

Ouderkerk / Amstelveen - Boeren van Amstel, een coöperatie van 18 boeren uit polder De Ronde Hoep, gaat zondag 4 juni (tijdens Amstellanddag) tussen 12.00 en 12.30 uur een wereldrecordpoging wagen om het grootste melkpak ter wereld omhoog te hijsen langs de A9.

Boeren van Amstel wil met de wereldrecordpoging op een positieve manier de aandacht vestigen op duurzaamheid en biodiversiteit. De boeren verwerken een deel van hun zuivel in een ambachtelijke fabriek. De melk verkopen zij lokaal, binnen de metropoolregio Amsterdam.

Korte keten

De boeren bewandelen hiermee de weg van de korte keten, verminderen de foodmiles en dragen daarnaast ook zorg voor de weidevogelpopulatie in de regio.

Van iedere verkochte liter wordt 2 cent door de boeren gereserveerd voor natuurprestaties, zoals verlaat maaien, het verhogen van de biodiversiteit en extensieve beweiding. Dat gebeurt om de weidevogelstand te optimaliseren en de natuur te herstellen, in samenwerking met de Vogelbescherming. 2023 lijkt overigens een goed jaar voor de Grutto, Tureluur en Kievit te worden.

boerenvanamstel melkpak orgineel.jpg

Locatie

De locatie van de wereldrecordpoging is in Ouderkerk aan de Amstel ter hoogte van de Polderweg 23 en het viaduct Polderweg, langs Rijksweg A9. Betrokken partners zijn Vogelbescherming Nederland, VeenIX, Rijkswaterstaat, Buurbouw en Friesland Campina.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:26

'Energietransitie vergt grootse inspanning van Amstelveen'

Amstelveen - Voor het vijfde jaar op rij heeft de gemeente de balans opgemaakt hoe duurzaam Amstelveen is wat betreft de onderwerpen energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. Die balans is nodig om te bekijken of de gemeente zich voldoende inzet, de middelen goed worden besteed en waar de focus het komend jaar op ligt. Het thema Energietransitie (de overgang naar schone energie) vergt grootse inspanning van de gemeente. De gemeenteraad krijgt het Plan voor Energietransitie, Circulaire Economie en Klimaatadaptie, ofwel PLECK 5.0. voorgelegd.

Algemeen gisteren 13:36

Aanleg rotondes Oranjebaan vertraagd door gestegen kosten

Amstelveen - De aanleg van de twee rotondes op de Oranjebaan die in oktober 2023 zou beginnen, is voor onbepaalde tijd vertraagd. Oorzaken zijn de sterk gestegen kosten van personeel en bouwmaterialen in het afgelopen jaar en aanvullende bereikbaarheidsmaatregelen in combinatie met een langere looptijd van het project. Hierdoor overschrijden de kosten het door de gemeenteraad gereserveerde budget met ruim een miljoen euro.

Algemeen gisteren 10:28

Verrassingsbezoek wethouder Floor Gordon bij Groenraad Amstelveen

Amstelveen - Afgelopen week werd de Groenraad Amstelveen verrast met een bezoek van wethouder Floor Gordon, ter gelegenheid van de officiële installatie van haar nieuwste leden. Wethouder Gordon sprak tijdens haar bezoek haar waardering uit voor het werk van de Groenraad, gezien het belang van groen voor een gezonde en aangename leefomgeving.

Algemeen 27 sep. 2023 14:11

Introductiecursus Latin & Ballroom bij Dansschool Mittelmeijer

Amstelveen - Altijd al eens danslessen willen volgen, maar heb je geen idee hoe te beginnen? Aanstaande vrijdag en zondag starten op dansschool Mittelmeijer beginnerslessen Latin & Ballroom. De cursus is geschikt voor alle leeftijden en de introductiecursus laat jou in vier lessen ontdekken of jouw hart ligt bij dansstijlen als Cha-cha-cha, Jive en Samba.