Boeren van Amstel

Wereldrecordpoging om grootste melkpak ter wereld te hijsen langs A9

Ouderkerk / Amstelveen - Boeren van Amstel, een coöperatie van 18 boeren uit polder De Ronde Hoep, gaat zondag 4 juni (tijdens Amstellanddag) tussen 12.00 en 12.30 uur een wereldrecordpoging wagen om het grootste melkpak ter wereld omhoog te hijsen langs de A9.

Boeren van Amstel wil met de wereldrecordpoging op een positieve manier de aandacht vestigen op duurzaamheid en biodiversiteit. De boeren verwerken een deel van hun zuivel in een ambachtelijke fabriek. De melk verkopen zij lokaal, binnen de metropoolregio Amsterdam.

Korte keten

De boeren bewandelen hiermee de weg van de korte keten, verminderen de foodmiles en dragen daarnaast ook zorg voor de weidevogelpopulatie in de regio.

Van iedere verkochte liter wordt 2 cent door de boeren gereserveerd voor natuurprestaties, zoals verlaat maaien, het verhogen van de biodiversiteit en extensieve beweiding. Dat gebeurt om de weidevogelstand te optimaliseren en de natuur te herstellen, in samenwerking met de Vogelbescherming. 2023 lijkt overigens een goed jaar voor de Grutto, Tureluur en Kievit te worden.

boerenvanamstel melkpak orgineel.jpg

Locatie

De locatie van de wereldrecordpoging is in Ouderkerk aan de Amstel ter hoogte van de Polderweg 23 en het viaduct Polderweg, langs Rijksweg A9. Betrokken partners zijn Vogelbescherming Nederland, VeenIX, Rijkswaterstaat, Buurbouw en Friesland Campina.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.