@POLVHTAmsterdam
112

Werkbusje verliest emmers met chemicaliën

Amstelveen - Een werkbus heeft gisteren door een niet goed afgesloten deur een aantal emmers met chemicaliën verloren aan de Camera Obscuralaan in Amstelveen. De emmers waren kapotgevallen op het wegdek. 

Dat meldt het Verkeers Handhavings Team (VHT) van de Amsterdamse politie, dat onderweg was roodlichtcontroles uit te voeren in Amstelveen. Aan de Camera Obscuralaan trof het VHT Team een aantal mensen die bezig waren het wegdek  schoon te maken. Ze hadden zelf een geïmproviseerde afzetting gemaakt en probeerden bovendien het verkeer te regelen.

Het VHT meldt op social media dat de inhoud van de emmers over een afstand van circa 20 meter verspreid lag. Direct werd de gemeentelijke reinigingsdienst ingeschakeld en ondertussen werd het verkeer geregeld. De gemeente heeft het wegdek vervolgens gereinigd.

Het verkeershandhavingsteam van de politie Eenheid Amsterdam controleert de wegen in en rond Amsterdam (zowel op Rijkswegen A9 en A10 als op lokale binnenwegen) en is ook regelmatig in Amstelveen te vinden. Het team komt nog al eens merkwaardige zaken of opvallende verkeersovertreders tegen. Het Team controleert op tal van zaken zoals roodlichtovertredes, snelheid, roodkruisnegeerders, gebruik van mobieltjes tijdens het rijden en gevaarlijk rijgedrag.


Meer nieuws

Winkels vandaag 10:00

Nieuw op Kostverlorenhof: Aziatische delicatessenzaak MayVy

Amstelveen - Nog slechts enkele dagen wachten en dan zal delicatessenzaak MayVy haar deuren openen. Op 30 oktober komt wethouder Floor Gordon de winkel officieel openen. Eigenaresse Willow Le nodigt Amstelveners uit om op 30 en 31 oktober de nieuwe winkel te komen ervaren middels een heerlijke proeverij van Aziatische gerechten.

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.