Het A9-viaduct over de Beneluxbaan

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.

In verschillende stappen worden oude delen va het viaduct gesloopt en nieuwe delen gebouwd. Voordat VeenIX kan starten met de sloop van het oude en bouw van het nieuwe zuidelijke dek, is de wegindeling onder het viaduct aangepast zodat er genoeg werkruimte is bij de landhoofden (overgang tussen de grond en het brugdek) en steunpunten.

16 tot 19 juni: Beneluxbaan en Ouverture dicht

Van vrijdag 16 juni 21.00 uur tot maandag 19 juni 5.30 uur zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten voor al het verkeer. De Keerpuntweg is wel beschikbaar. VeenIX hijst dit weekend de liggers (balken van het brugdek) aan de zuidzijde van het viaduct uit. Om de veiligheid voor het verkeer en de medewerkers van VeenIX te waarborgen, zijn de wegen onder het viaduct afgesloten. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Boersweg en de Keizer Karelweg.

Zaterdag 17 en zondag 18 juni: tramlijn 25 buiten dienst

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni is tramlijn 25 buiten dienst. Reizigers kunnen gebruiken van bussen of vervangende tram(lijnen). Actuele reisinformatie kunt u vinden op www.gvb.nl

Doorkijk na 19 juni

Na 19 juni, als de liggers uitgehesen zijn, worden de nieuwe landhoofden en tussensteunpunten gebouwed. Om de werkzaamheden veilig uit te voeren, is er op de Beneluxbaan in beide rijrichtingen dan maar één rijstrook beschikbaar. Op de Ouverture en de Keerpuntweg is er een om-en-om regeling.

In het najaar worden de liggers voor het nieuwe deel van het zuidelijke dek ingehesen. Eind 2023 is de eerste stap gereed: het eerste deel van het zuidelijke viaduct is klaar. Het snelwegverkeer gaat dan over het bredere, zuidelijke dek rijden zodat VeenIX kan starten met de sloop en uitbreiding van het noordelijke deel van het viaduct.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.