Het inhijsen van de enorme leggers afgelopen nacht(Beeld: VLN Nieuws)

Werkzaamheden A9-viaduct over Beneluxbaan in volle gang: afsluitingen tot maandagochtend

Amstelveen - In verband met de verbredingswerkzaamheden van Rijksweg A9 in Amstelveen moet ook het viaduct over de Beneluxbaan worden vernieuwd. Dit weekeinde is (tot maandag 20 november 6.00 uur) de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct daarom afgesloten voor al het verkeer. Ook de Ouverture is dicht en tramlijn 25 is zaterdag en zondag buiten dienst.

De werkzaamheden zijn sinds vrijdagavond in volle gang en vannacht is hard doorgewerkt.

vln nieuws beneluxbaan a9 181123.jpg
Beeld: VLN Nieuws

Afgelopen juni zijn oude liggers van het viaduct (balken waar straks het nieuwe wegdek op komt te liggen) aan de zuidzijde uitgehesen. In dit weekeinde wordt het eerste deel van de nieuwe liggers ingehesen.

Omleidingen

Gemotoriseerd verkeer van noord naar zuid Amstelveen en andersom wordt dit weekeinde omgeleid via de Burgemeester Boersweg en de Keizer Karelweg. Fietsers en voetgangers gaan via de Keerpuntweg. Let op: vanwege de Sinterklaasintocht zijn zaterdagochtend meer lokale wegen in Amstelveen tijdelijk afgesloten.

Ook is tramlijn 25 dit weekend buiten dienst. Reizigers kunnen gebruikmaken van bussen of vervangende tram(lijnen). Actuele reisinformatie kunt u vinden op www.gvb.nl


Meer nieuws

112 gisteren 10:34

Vrachtwagen zakt weg op bouwterrein A9 bij Amstelveen

Amstelveen - Op het bouwterrein van de A9 bij Amstelveen is dinsdagmorgen bij werkzaamheden een vrachtwagen weggezakt en bijna gekanteld. Eén rijstrook op de A9 richting Haarlem is uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.

Algemeen 17 jun. 2024 12:00

Amstelveen op zoek naar nieuwe kinderburgemeester: wie volgt Milanka op?

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester  én naar nieuwe leden voor de Kinderraad voor het schooljaar 2024/2025. De huidige kinderburgemeester Milanka bracht daarom afgelopen week samen met wethouder Frank Berkhout een bezoek aan de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Linde.