AmstelveenZ

Werkzaamheden Amstelveenlijn grotendeels op schema

Amstelveen - De werkzaamheden rond de vernieuwing van de Amstelveenlijn liggen grotendeels op schema. Wel moet een aantal werkzaamheden die in het non-stop werkweekend van 15 & 16 juni niet konden worden uitgevoerd, worden ingelopen.

Daarvooor is een gedeeltelijke afsluiting van het kruisingsvlak van de Beneluxbaan met Kronenburg in Amstelveen Noord noodzakelijk. Die afsluiting duurt tot 4 juli 2019. 

Dat wordt gemeld op de website van de Amstelveenlijn: rechts afslaand verkeer blijft wel mogelijk, maar links afslaand verkeer niet. Het kruisingsvlak bij Zonnestein is wel open.

Hoofdaannemer VITAL werkte het weekend van 15 en 16 juni 24/7 non-stop op diverse locaties met zo'n honderd man personeel. De vele werkzaamheden verliepen grotendeels zonder problemen. Zo werd een waterkelder bij Kronenburg is tot een diepte van 11 meter ontgraven (goed voor circa 2.000 m3 grond) en werd de tijdelijke halte Oranjebaan aangebracht, waarbij de oude halte gedeeltelijk werden gesloopt. Ook werden diverse palen (46 stuks) aangebracht. 

In de zomermaanden wordt volop doorgewerkt aan het project Amstelveenlijn.


Meer nieuws

112 vandaag 13:34

12-jarig meisje vermist in Amstelveen

AMSTELVEEN - De 12-jarige Katja uit Amstelveen wordt sinds 2 juli vermist. Het meisje werd voor het laatst gezien in de omgeving van de Talmastraat. De politie vraagt mensen die informatie hebben over de vermissing te bellen naar 112. 

Politiek vandaag 13:11

D66 wil meer doen voor Amstelveners zonder baan

Amstelveen - Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk-en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard. 

Sport vandaag 11:23

Amstelveense binnensport weer van start

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer bracht woensdag 1 juli een bezoek aan de eerste trainingen van basketbalvereniging MBCA om te vieren dat de Amstelveense binnensport weer is gestart. “Het is een belangrijke dag voor de sport. Eindelijk kunnen we ook weer binnen aan de slag.”

Algemeen vandaag 10:47

Zuid- Afrikaanse bestseller auteur Deon Meyer

Amstelveen - In de rubriek ‘Libris Venstra onbegrensd’ nodigen we internationale Amstelveners uit bij Boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Omringd door duizenden boeken praten we met hen over hun leven in Amstelveen, hun land van herkomst en over hun favoriete boek. De Zuid-Afrikaanse Arne Lewis vertelt in deze editie over het boek ’13 uur’ van Deon Meyer.