Werkzaamheden Amstelveenlijn grotendeels op schema

Werkzaamheden Amstelveenlijn grotendeels op schema Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - De werkzaamheden rond de vernieuwing van de Amstelveenlijn liggen grotendeels op schema. Wel moet een aantal werkzaamheden die in het non-stop werkweekend van 15 & 16 juni niet konden worden uitgevoerd, worden ingelopen.


- Lees verder onder deze advertentie -

Daarvooor is een gedeeltelijke afsluiting van het kruisingsvlak van de Beneluxbaan met Kronenburg in Amstelveen Noord noodzakelijk. Die afsluiting duurt tot 4 juli 2019. 

Dat wordt gemeld op de website van de Amstelveenlijn: rechts afslaand verkeer blijft wel mogelijk, maar links afslaand verkeer niet. Het kruisingsvlak bij Zonnestein is wel open.

Hoofdaannemer VITAL werkte het weekend van 15 en 16 juni 24/7 non-stop op diverse locaties met zo'n honderd man personeel. De vele werkzaamheden verliepen grotendeels zonder problemen. Zo werd een waterkelder bij Kronenburg is tot een diepte van 11 meter ontgraven (goed voor circa 2.000 m3 grond) en werd de tijdelijke halte Oranjebaan aangebracht, waarbij de oude halte gedeeltelijk werden gesloopt. Ook werden diverse palen (46 stuks) aangebracht. 

In de zomermaanden wordt volop doorgewerkt aan het project Amstelveenlijn.


Reacties