Het asfalt op het pad naar het Dachaumonument in het Amsterdamse Bos zal worden vernieuwd. (Foto: GoogleMpas)

Werkzaamheden op Dachaupad en ‘Ajax-heuvel’

AMSTELVEEN In het Amsterdamse Bos wordt komende maandag gestart met verschillende werkzaamheden. Zo zal het asfalt op het Dachaupad worden vernieuwd en krijgen  het fietspad en het voetpad van de zogenoemde ‘Ajax-heuvel’ een opknapbeurt.

Het Dachaupad is een van de paden naar het Nationaal Dachaumonument. Het Amsterdamse Bos meldt dat het asfalt dat er nu ligt gescheurd en gebroken is. Het zal wordt verwijderd en er komt nieuw asfalt voor terug. De bedoeling is dat het monument daardoor beter toegankelijk wordt voor bezoekers.

Dachauherdenking

Het Dachaupad en het monument zijn tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk. Het werk zal op tijd klaar zijn voor de nationale Dachauherdenking op 21 april.

De ‘Ajax-heuvel’, die in de volksmond zo genoemd wordt omdat de voetballers van Ajax er traditiegetrouw al jaren lang ter voorbereiding op het seizoen gaan trainen, vormt het hoogste punt van het Amsterdamse Bos. Zowel het fietspad als het voetpad op de 'Ajax-heuvel' verkeert in slechte staat en daardoor zijn er problemen met water aan de voet van de heuvel.

Bereikbaar

Ook op deze paden zal het asfalt worden vervangen. Daarnaast komt er onder aan de 'Ajax-heuvel' een voorziening zodat het water daar beter kan wegstromen. Daarna zal het omliggende terrein worden ingezaaid. Het ruiterpad over de ‘Ajax-heuvel’ is dicht tijdens de werkzaamheden. Ruiters kunnen langs de zuidkant van de heuvel omrijden.

De ‘Ajax-heuvel’ blijft wel bereikbaar voor wandelaars. Bij de afgesloten gedeelten hangen kaartjes van het gebied, waarop je kunt zien hoe je de top van de heuvel kunt bereiken.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.