Werkzoekend in Amstelveen of Aalsmeer? Maak gebruik van Werkplein AA!

Amstelveen - Door de pandemie hebben helaas veel mensen te horen gekregen dat ze niet langer nodig waren bij hun vorige werknemer. Te horen krijgen dat je ontslagen wordt, is natuurlijk nooit leuk, maar in coronatijd komt dit nog net wat heftiger aan. De kans dat je een andere baan vindt is immers niet al te groot in deze nare periode. Naast de vele ontslagen, zijn ook veel bedrijven op de fles gegaan. Alhoewel dit uiteraard verschrikkelijk is, kan het je ook veel nieuwe kansen opleveren. Zo zou je bijvoorbeeld zelf een nieuwe onderneming kunnen beginnen. Een kantoor huren in Amstelveen is dan wel nodig uiteraard. Zie je jezelf een nieuwe ondernemer en werk je liever onder een baas? Je kunt dan gebruik maken van Werkplein AA om een nieuwe baan in Amstelveen of Aalsmeer te vinden. Lees meer over Werkplein AA in dit artikel. 

Werk vinden met Werkplein AA 
Werkplein AA is in het leven geroepen voor mensen die werk zoeken in de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer, terwijl het ook bedrijven kan helpen die juist op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Het vinden van werk is daarom soms echt een fluitje van een cent met behulp van Werkplein AA, al is dit natuurlijk helaas niet altijd het geval. Desondanks helpt dit platform je wel echt. Dit doet het door je informatie te geven, terwijl je op Werkplein AA ook hulp en training kunt geven wat ervoor moet zorgen dat je een nieuwe baan kunt vinden. Het is bovendien mogelijk om gebruik te maken van de computers van Werkplein AA om naar vacatures te zoeken, terwijl je hierop ook kunt solliciteren. De werknemers van Werkplein AA helpen je graag hierbij, terwijl deze experts ook ontmoetingen met ondernemingen organiseren die banen voor je hebben. Je vindt Werkplein AA in het Raadhuis van de gemeente Amstelveen aan de Laan Nieuwer Amstel 1.

Vraag en aanbod
Werkplein AA zal je helpen bij het vinden van een baan, maar de experts kunnen je op nog veel meer manieren helpen. Zo kunnen ze hulp aanbieden bij het maken van je curriculum vitae, wat uiteraard een belangrijk onderdeel is. Daarnaast kan de specialisten je ook helpen bij het solliciteren, waarin zelfs training kan worden gegeven. Naast hulp, kun je bij Werkplein AA ook advies krijgen over banen en soorten werk bijvoorbeeld. Advies kan ook gegeven worden over scholing en uitkering door de werknemers van deze dienst van de gemeente Amstelveen en Aalsmeer. Natuurlijk kunnen niet alleen werkzoekenden hier terecht, maar ook werkgevers. Zij kunnen bij Werkplein AA vacatures uitzetten en kosteloos werving en selectie uitvoeren. Daarnaast kunnen de experts ook financiële regelingen voor werkgevers regelen, terwijl de werkgevers in deze twee gemeenten ook ondersteund kunnen worden door Werkplein AA als het gaat om Social Return on Investment, wat ook wel afgekort wordt tot SROI. 

Aangepaste dienstverlening
Alhoewel het normaliter mogelijk is om Werkplein AA daadwerkelijk fysiek te bezoeken in het Raadhuis van Amstelveen, is dit tegenwoordig niet mogelijk vanwege de pandemie waar de hele wereld nog altijd last van heeft. Gelukkig betekent dit niet dat dit platform je niet meer kan helpen bij het vinden van een nieuwe baan, dit is namelijk alsnog wel het geval. Desondanks wordt de dienstverlening wel wat aangepast. Je kunt daarom contact opnemen met Werkplein AA door een mail te sturen naar werkpleinaa@amstelveen.nl. Vervolgens moet je in deze mail ook even je telefoonnummer en emailadres vermelden. Een werkmakelaar van Werkplein AA zal je dan bellen om je advies en ondersteuning te bieden bij het vinden van een nieuwe baan, waardoor jij hopelijk snel weer aan het werk kunt.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.