VTF

Westwijk gruwt om in elkaar geslagen meisje: 'Ze kwam op voor onze vrijheid'

Amstelveen - In Westwijk wordt met woede en ongeloof gereageerd op de ernstige mishandeling van een 14-jarig meisje vanmiddag. Het meisje werd nabij een speeltuin in elkaar geslagen nadat ze op de intimiderende vraag 'Ben je een jongen of meisje?' het dappere antwoord gaf dat dat niet uitmaakte. 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt zijn'. 

Hoewel de politie vanmiddag in een getuigenoproep geen mededelingen deed over het slachtoffer, circuleerde op social media als snel een veelgedeeld bericht over het incident waarin duidelijk werd dat het meisje vanwege haar uiterlijk in elkaar was geslagen.

Ik ben wie ik ben

Het meisje werd door een schreeuwende belager, die onderdeel uitmaakte van een groepje en circa 14 jaar was, gedwongen antwoord te geven op de vraag of ze een jongen of meisje was.  Haar antwoord op vriendelijke toon dat dat niet uitmaakte 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt zijn' zinde hem niet waarop hij het meisje het ziekenhuis in sloeg. Ze liep gebroken tanden, een gebroken neus en een kaakfractuur op.

Verdraagzaamheid

Loco-burgemeester Herbert Raat, zelf woonachtig in Westwijk, geeft desgevraagd aan op de hoogte te zijn van de mishandeling en spreekt vol ongeloof van een vreselijk incident, waarbij de verdraagzaamheid ver te zoeken is.

Er is inmiddels contact geweest met de familie, zo laat Raat tegenover AmstelveenZ weten. 'De familie is heel erg geschrokken, maar is anderzijds heel trots op hun dochter. Ik denk dat we allemaal heel trots op haar moeten zijn, ze kwam uit voor onze vrijheid dat je mag zijn wie je wilt zijn,' zegt Raat. 

De zaak ligt momenteel bij de politie, die tot dank van de ouders bovenop de zaak zit en alles doet om de dader(s) van het incident te traceren. Vanmiddag deed de politie al een getuigenoproep naar aanleiding van de mishandeling. De politie meldde dat een groepje van 4 a 5 jongeren bij de mishandeling betrokken was.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.