VTF

Westwijk gruwt om in elkaar geslagen meisje: 'Ze kwam op voor onze vrijheid'

Amstelveen - In Westwijk wordt met woede en ongeloof gereageerd op de ernstige mishandeling van een 14-jarig meisje vanmiddag. Het meisje werd nabij een speeltuin in elkaar geslagen nadat ze op de intimiderende vraag 'Ben je een jongen of meisje?' het dappere antwoord gaf dat dat niet uitmaakte. 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt zijn'. 

Hoewel de politie vanmiddag in een getuigenoproep geen mededelingen deed over het slachtoffer, circuleerde op social media als snel een veelgedeeld bericht over het incident waarin duidelijk werd dat het meisje vanwege haar uiterlijk in elkaar was geslagen.

Ik ben wie ik ben

Het meisje werd door een schreeuwende belager, die onderdeel uitmaakte van een groepje en circa 14 jaar was, gedwongen antwoord te geven op de vraag of ze een jongen of meisje was.  Haar antwoord op vriendelijke toon dat dat niet uitmaakte 'Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt zijn' zinde hem niet waarop hij het meisje het ziekenhuis in sloeg. Ze liep gebroken tanden, een gebroken neus en een kaakfractuur op.

Verdraagzaamheid

Loco-burgemeester Herbert Raat, zelf woonachtig in Westwijk, geeft desgevraagd aan op de hoogte te zijn van de mishandeling en spreekt vol ongeloof van een vreselijk incident, waarbij de verdraagzaamheid ver te zoeken is.

Er is inmiddels contact geweest met de familie, zo laat Raat tegenover AmstelveenZ weten. 'De familie is heel erg geschrokken, maar is anderzijds heel trots op hun dochter. Ik denk dat we allemaal heel trots op haar moeten zijn, ze kwam uit voor onze vrijheid dat je mag zijn wie je wilt zijn,' zegt Raat. 

De zaak ligt momenteel bij de politie, die tot dank van de ouders bovenop de zaak zit en alles doet om de dader(s) van het incident te traceren. Vanmiddag deed de politie al een getuigenoproep naar aanleiding van de mishandeling. De politie meldde dat een groepje van 4 a 5 jongeren bij de mishandeling betrokken was.


Meer nieuws

Horeca vandaag 12:00

Een vliegende start voor Bistro B

Amstelveen - In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. ‘Dit komt mede door de informele bediening’, vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot succes. ‘Het was echt een vliegende start.’

Algemeen vandaag 10:51

Woningtekort Amstelveen: onderzoek naar opsplitsen woningen

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartners D66 en VVD willen het splitsen van woningen in Amstelveen onder voorwaarden mogelijk maken. Zij roepen het College van B en W (gevormd door VVD, D66 en PvdA) in een motie op om te onderzoeken of bestaande woningen die te groot zijn geworden voor de bewoner(s) kunnen worden gesplitst. Het is een van de oplossingen die moet bijdragen aan terugdringen van het tekort aan woningen binnen de gemeente.

Verkeer & Vervoer gisteren 19:28

Amstelveen gaat intensief controleren op Kazernepad (Zwarte Pad)

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan de komende periode in samenwerking met de politie weer meer controles uitvoeren op het Kazernepad, de belangrijke en drukke fietsverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid, die in de volksmond ook wel Zwarte Pad wordt genoemd.

112 gisteren 13:24

Ongeval rotonde Waardhuizen: auto en scooter

Amstelveen - Op de rotonde Praam/Gondel/Willem Dreesweg tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder.

Wonen gisteren 10:23

Woonfraude in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar zijn in Amstelveen tot dusver 48 eigenaren van woningen aangeschreven in verband met het strijdig gebruik van die woningen. De gemeente zet sinds dit jaar (2021) nog steviger en structureel in op het tegengaan van woonfraude en het naleven van woonregels.