Herbert Raat, Klaas Gubbels en Frtits Barend proosten op de plaatsing van het kunstwerk Na Sluitingstijd

Westwijk is nieuw kunstwerk rijker: ‘Na Sluitingstijd’ van Klaas Gubbels

Amstelveen - Westwijk is een kunstwerk rijker. Op een eilandje in het water langs de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk is het werk 'Na Sluitingstijd' van kunstenaar Klaas Gubbels officieel onthuld.

Klaas Gubbels (1934) is een (inter)nationaal bekende kunstenaar. In Amstelveen is hij geen onbekende door onder meer de grote roestbruine koffiekannen die al op verschillende plekken hebben gestaan.

Frits Barend

De onthulling van het kunstwerk vond plaats in aanwezigheid van de kunstenaar, wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) en Frits Barend. Barend is een goede vriend van Gubbels. 'In deze buurt van Westwijk was nog geen kunst op straat te vinden, tot nu. Ons doel is om uiteindelijk alle Amstelveense wijken te verrijken met kunst,' zegt wethouder Herbert Raat over het kunstwerk.

In vergelijking met andere wijken telt Westwijk de minste buitenkunst per inwoner. Raat noemt kunst in de openbare ruimte belangrijk. 'Niet alleen omdat het de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige manier van kunst te genieten, maar ook omdat het inwoners aanzet tot nadenken en gesprek.'

Na Sluitingstijd

Na Sluitingstijd was een van de vijf kunstwerken van Klaas Gubbels die te zien was tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen in 2019. Inwoners van Amstelveen kregen toen de kans om te stemmen op hun favoriete beeld, deze zou door de gemeente worden aangekocht om te plaatsen in de openbare ruimte. Dit werd Na Sluitingstijd. Op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft de gemeente gekozen voor plaatsing op het eilandje aan de Burgemeester Wiegelweg. 


Meer nieuws

Sport vandaag 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.