Herbert Raat, Klaas Gubbels en Frtits Barend proosten op de plaatsing van het kunstwerk Na Sluitingstijd

Westwijk is nieuw kunstwerk rijker: ‘Na Sluitingstijd’ van Klaas Gubbels

Amstelveen - Westwijk is een kunstwerk rijker. Op een eilandje in het water langs de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk is het werk 'Na Sluitingstijd' van kunstenaar Klaas Gubbels officieel onthuld.

Klaas Gubbels (1934) is een (inter)nationaal bekende kunstenaar. In Amstelveen is hij geen onbekende door onder meer de grote roestbruine koffiekannen die al op verschillende plekken hebben gestaan.

Frits Barend

De onthulling van het kunstwerk vond plaats in aanwezigheid van de kunstenaar, wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur) en Frits Barend. Barend is een goede vriend van Gubbels. 'In deze buurt van Westwijk was nog geen kunst op straat te vinden, tot nu. Ons doel is om uiteindelijk alle Amstelveense wijken te verrijken met kunst,' zegt wethouder Herbert Raat over het kunstwerk.

In vergelijking met andere wijken telt Westwijk de minste buitenkunst per inwoner. Raat noemt kunst in de openbare ruimte belangrijk. 'Niet alleen omdat het de mogelijkheid biedt om op een laagdrempelige manier van kunst te genieten, maar ook omdat het inwoners aanzet tot nadenken en gesprek.'

Na Sluitingstijd

Na Sluitingstijd was een van de vijf kunstwerken van Klaas Gubbels die te zien was tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen in 2019. Inwoners van Amstelveen kregen toen de kans om te stemmen op hun favoriete beeld, deze zou door de gemeente worden aangekocht om te plaatsen in de openbare ruimte. Dit werd Na Sluitingstijd. Op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) heeft de gemeente gekozen voor plaatsing op het eilandje aan de Burgemeester Wiegelweg. 


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:18

Ludiek wereldrecord: levensgroot melkpak op 27 meter hoogte langs A9

Amstelveen/Ouderkerk - De Boeren van Amstel hebben vandaag in samenwerking met Vogelbescherming Nederland succesvol het grootste melkpak ter wereld  tot een hoogte van 27 meter de lucht in gehesen langs Rijksweg A9 ter hoogte van Ouderkerk/Amstelveen.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:07

Amstelveen van voorheen (353)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 353 een oude prentbriefkaart van de Da Costalaan.

Algemeen gisteren 08:48

Ontdek Amstelland op Amstellanddag: vandaag meer dan 50 locaties open

Amstelveen - In natuurgebied Amstelland is vandaag (zondag 4 juni) op meer dan vijftig locaties van alles te beleven en te ontdekken in het kader van Amstellanddag. Een breed scala bezienswaardigheden en activiteiten voor jong en oud laat de diversiteit en bijzonderheid van Amstelland zien.

112 3 jun. 2023 09:38

Ravage na nachtelijke klapper Buitenveldert

Buitenveldert - Op de Van Neijenrodeweg bij de Van Leijenberglaan in Buitenveldert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval plaatsgevonden.

Sport 2 jun. 2023 21:09

Amstelveen huldigt hockeykampioenen Pinoké en Amsterdam

Amstelveen - De hockeyers Heren 1 van Pinoké en Dames 1 van Amsterdam zijn vrijdagmiddag gehuldigd in Amstelveen voor het behalen van de landstitel. 'Wij zijn supertrots op de prestaties van beide clubs', zei burgemeester Tjapko Poppens. 'De Amstelveense jeugd heeft er met jullie nieuwe helden bij.'