Axel Boomgaars

Wethouder Axel Boomgaars geeft zich op als proefpersoon in studie naar nieuw coronavaccin

Ouder-Amstel - Axel Boomgaars, wethouder in Ouder-Amstel en voormalig raadslid (GL) in Amstelveen, heeft zich vrijwillig opgegeven om als proefpersoon mee te doen aan een studie naar de ontwikkeling van een nieuw coronavaccin. Vandaag haalde hij daartoe zijn eerste prik bij het UMC Amsterdam.

Boomgaars ziet het min of meer als zijn morele plicht.  'Ik dacht waarom niet? Ik ben voor mijn gevoel gezond en fit en iedereen met gezond verstand hoopt dat er een goed coronavaccin komt. Daar werk ik graag aan mee,' zegt de wethouder in een reactie tegenover AmstelveenZ.nl.

Boomgaars zag rond de kerstdagen een oproep verschijnen via een liveblog van de NOS en besloot zich op te geven om mee te werken aan het onderzoek. Hij kreeg vanmiddag zijn eerste prik in de studie naar het nieuw coronavaccin. 'De kans is fifty-fifty of ik het echte vaccin ,of een placebo heb gekregen', zegt Boomgaars, die zich na de prik prima voelde.

De komende maanden moet hij een medisch dagboek bijhouden. 'En over enkele weken volgt nog een tweede prik' zegt Axel.  'Zo voel ik me ook weer nuttig voor de wetenschap en tegen het virus', meldt de wethouder via zijn Facebook-pagina.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (45)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 45e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Nesserlaan.

Corona Amstelveen gisteren 19:01

Lockdown blijft, avondklok blijft: iets meer ruimte voor grotere winkels

Amstelveen - De lockdown blijft, de avondklok blijft en het negatief reisadvies blijft. De coronacijfers zijn volgens het kabinet dermate zorgelijk dat er de komende twee weken geen versoepelingen mogelijk zijn. Wel worden enkele aanpassingen en correcties doorgevoerd in de huidige maatregelen.

Algemeen gisteren 14:13

Sloop pastorie Annakerk gestart, kerk blijft behouden

Amstelveen - De fysieke sloop van de pastorie van de Annakerk is begonnen. De pastorie, die vast zit aan de kerk, moet wijken voor de verbreding en verdieping van Rijksweg A9 door Amstelveen. De Annakerk zelf blijft staan.

Algemeen gisteren 11:29

Vrouwen hangen vuile was buiten

Amstelveen - In de wijk Bankras-Kostverloren hebben diverse bewoonsters 'de vuile was buiten gehangen'.

Algemeen 7 mrt. 2021 21:00

Amstelveen by night (44)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 44e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de oudste huisjes van Amstelveen, gelegen in het Oude Dorp.