Wethouder Bot is niet te stoppen

AMSTELVEEN - Het Amstelveense college van B en W was vanmorgen op sportief vergaderbezoek bij atletiekvereniging Startbaan. Wethouder Peter Bot (Sport, bbA) maakte aanstalte om een sprintje te trekken op de atletiekbaan, terwijl zijn mede-collegeleden met de nodige hilariteit toekeken.

De wethouder heeft niet zo lang geleden een zware knieoperatie ondergaan, maar heeft nog steeds een ontembare drang naar sport: hij was in militaire dienst al sportinstructeur, volgde de academie voor lichamelijke opvoeding, speelde handbal en volleybal op (sub)topsportniveau en was bovendien coach. Ook was hij jarenlang voorzitter van tennisvereniging Startbaan.

Vergaderingen buiten de deur
De wekelijkse vergaderingen van het college van B en W vinden niet alleen in de collegekamer van het raadhuis plaats maar ook op locatie in Amstelveen. Op de jaarlijkse schoolsportdag voor groep acht was zij te gast bij Atletiekvereniging Startbaan. AV Startbaan is 1 juli 1975 opgericht. De naam van de vereniging is afgeleid van de straat waar de accommodatie is gevestigd, de Startbaan.

Kunststof
Kort na oprichting werd door de gemeente in 1978 een 6-laans gravelbaan aangelegd. AV Startbaan bouwde gelijktijdig het huidige clubgebouw. Hierna volgden jaren van groei, waarbij al snel bleek dat de gravelbaan niet voldeed aan de eisen die werden gesteld aan een moderne wedstrijdaccommodatie. Om de wedstrijdgerichte toekomst van de vereniging veilig te stellen, besloot AV Startbaan een kunststofbaan in eigen beheer aan te laten leggen. Daarmee werd AV Startbaan de eerste atletiekvereniging in Nederland die de atletiekbaan in eigen beheer heeft.

Vrijwilligers 
Een vereniging zoals AV Startbaan, met 500 leden, draait op vrijwilligers. Onder het motto 'vele handen maken leuk werk' zijn ruim 150 leden actief als vrijwilliger, bijvoorbeeld als barmedewerker, jurylid of EHBO-er

Goed
Het college van B en W is van mening dat sport is goed voor de gezondheid, de sociale contacten en het vestigingsklimaat van de stad. Amstelveen kent ruim 75 sportverenigingen.

Op de foto
Sportwethouder Peter Bot in de startblokken op de atletiekbaan omringd door  wethouder Herbert Raat (l),  wethouder Jeroen Brandes, AV-Startbaan voorzitter Wil Koot, wethouder Maaike Veeningen, burgemeester Mirjam van 't Veld en en René van Leeuwen van de clubhuiscommissie (r).


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'