Wethouder Floor Gordon (4e van rechts) tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2020 van gemeente Amstelveen

Wethouder Floor Gordon ziet graag meer vrouwen in bestuurlijk overleg

Amstelveen – Wethouder Floor Gordon (D66) vindt dat er nog een lange weg is te gaan als het aankomt op diversiteit in bestuurlijke overleggen.

In een bestuurlijk overleg met diverse grote gemeenteklanten bij het Amsterdamse afvalverwerkingsbedrijf AEB telde de wethouder gisteren 11 mannen en 1 vrouw. Ze noemt het op Twitter ‘een schrale troost dat de vrouw wel voorzitter was van het overleg’.

Gordon (zelfs dus voorzitter gisteren tijdens het bedoelde overleg) laat in een aanvullende reactie weten dat ze warm pleitbezorger is van meer diversiteit. Ze vindt het jammer dat ze nog geregeld als enige vrouw aan tafel zit in overleggen en denkt dat er nog een hoop winst is te behalen. ’Gelukkig is het niet overal zo, maar het gebeurt toch echt nog regelmatig dat ik als enige vrouw aan tafel zit, soms met wel 15 man.’ 

Gordon is de enige vrouwelijke wethouder in het College van B en W. Ze kan verder prima overweg met mannen, maar vindt dat de dynamiek in  overleggen veel beter is als er sprake is van meer evenwicht tussen mannen en en vrouwen.

Ze merkt wel op dat in Amstelveen diverse vrouwen topposities bekleden (bijvoorbeeld Amstelveen Sport, Museum JAN, Schouwburg Amstelveen, Amstelland Bibliotheken, Platform C) en daar is ze trots op. 'Maar het kan en moet nog veel beter in de toekomst.'

Het overleg ging volgens het Twitterbericht van Gordon  over de tegenvallende prestaties van de afvalscheidingsinstallatie van het AEB.

Foto: Wethouder Floor Gordon (4e van rechts) met een groep vrouwen tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2020 in het raadhuis van Amstelveen.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.