Wethouder Floor Gordon ziet graag meer vrouwen in bestuurlijk overleg

Wethouder Floor Gordon ziet graag meer vrouwen in bestuurlijk overleg Foto: Wethouder Floor Gordon (4e van rechts) tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2020 van gemeente Amstelveen

Amstelveen – Wethouder Floor Gordon (D66) vindt dat er nog een lange weg is te gaan als het aankomt op diversiteit in bestuurlijke overleggen.


- Lees verder onder deze advertentie -

In een bestuurlijk overleg met diverse grote gemeenteklanten bij het Amsterdamse afvalverwerkingsbedrijf AEB telde de wethouder gisteren 11 mannen en 1 vrouw. Ze noemt het op Twitter ‘een schrale troost dat de vrouw wel voorzitter was van het overleg’.

Gordon (zelfs dus voorzitter gisteren tijdens het bedoelde overleg) laat in een aanvullende reactie weten dat ze warm pleitbezorger is van meer diversiteit. Ze vindt het jammer dat ze nog geregeld als enige vrouw aan tafel zit in overleggen en denkt dat er nog een hoop winst is te behalen. ’Gelukkig is het niet overal zo, maar het gebeurt toch echt nog regelmatig dat ik als enige vrouw aan tafel zit, soms met wel 15 man.’ 

Gordon is de enige vrouwelijke wethouder in het College van B en W. Ze kan verder prima overweg met mannen, maar vindt dat de dynamiek in  overleggen veel beter is als er sprake is van meer evenwicht tussen mannen en en vrouwen.

Ze merkt wel op dat in Amstelveen diverse vrouwen topposities bekleden (bijvoorbeeld Amstelveen Sport, Museum JAN, Schouwburg Amstelveen, Amstelland Bibliotheken, Platform C) en daar is ze trots op. 'Maar het kan en moet nog veel beter in de toekomst.'

Het overleg ging volgens het Twitterbericht van Gordon  over de tegenvallende prestaties van de afvalscheidingsinstallatie van het AEB.

Foto: Wethouder Floor Gordon (4e van rechts) met een groep vrouwen tijdens de Nieuwjaarsreceptie 2020 in het raadhuis van Amstelveen.


Reacties