Gemeente Amstelveen

Wethouder Gordon ontvangt gedeputeerde Bond

Amstelveen - De gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Economische Zaken Jaap Bond heeft de regio Amstelland-Meerlanden bezocht. Hij sprak met de wethouders Economische Zaken van Amstelveen, Aalsmeer, Haarlemmermeer, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Bond sprak met hen over het faciliteren van de economische groei in de Amstelland-Meerlanden regio die in de knel komt door onder andere ruimtegebrek en mogelijke oplossingen waaraan hij samen met de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de AM gemeenten wil werken. De snelle economische groei en veranderende markten vergen meer wendbaarheid en flexibiliteit op dit gebied. Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over werklocaties en de opgave voor kantorenlocaties.

Gastvrouw

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon van Amstelveen was afgelopen woensdag gastvrouw van dit bezoek. Zij gaf aan dat in de AM regio een beperkt aanbod is van bedrijventerreinen in bepaalde marktsegmenten. Gordon is blij dat Amstelveen en de regio nu toestemming hebben voor het nieuwe regionale Bedrijventerrein Amstelveen Zuid.

Tijdens de presentaties kwam naar voren dat de kwalitatieve vraag naar bedrijven- en kantorenlocaties niet voldoende aansluiten bij het kwantitatieve aanbod. Een gezamenlijk onderzoek van de regiogemeenten naar de werklocaties in de Amstelland-Meerlanden regio door Bureau Buiten bevestigt dit beeld.

Blij

Wethouder Gordon kon het bezoek van Bond erg waarderen. ”We zijn blij dat Gedeputeerde Bond een bezoek bracht aan onze Amstelland-Meerlanden regio”, zegt de wethouder in een persbericht van de gemeente. “Bond toonde interesse in de economie in onze regio die hard groeit. Hij had ook oor voor de gevolgen die deze groei heeft en wat er voor nodig is om die groei te faciliteren.”

“De verwachte economische groei van de regio Amstelland-Meerlanden, waar Amstelveen deel van uitmaakt, is in 2018 4,2 procent”, vervolgt Gordon. “Dit is één procent hoger dan de verwachte groei in Nederland en een half procent hoger dan de verwachte groei van 3,7 procent in de Metropoolregio Amsterdam. Volgens de Monitor Plabeka 2017-2018 behoort Amstelland-Meerlanden tot een van de sterkste economische regio’s van Nederland.”

Rondleiding

Ook was er en een rondleiding over bedrijventerrein Legmeer in Amstelveen. Hier kon de transformatieopgave naar woon-werkgebieden bekeken worden. De gemeente werkt namelijk aan een transformatievisie voor dit gebied naar een gemengd woon-werk gebied. Daardoor kunnen niet alle gevestigde bedrijven blijven omdat deze zich niet laten mengen met wonen.

De gemeente wil deze bedrijven graag verplaatsen maar tevens behouden voor Amstelveen en wil hen daarom een alternatieve locatie aan kunnen bieden. Daarvoor is het voor de gemeente belangrijk het Bedrijventerrein Amstelveen-Zuid snel tot ontwikkeling worden gebracht.


Meer nieuws

112 vandaag 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.