Samen met directeur Jacquelene Da Silva las wethouder Berkhout groep 7 voor

Wethouder leest voor tijdens Internationale dag van de rechten van het kind

Amstelveen - Op 20 november is de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Om hier aandacht aan te geven, ging wethouder onderwijs Frank Berkhout op bezoek bij de Amstelland International School. Samen met directeur Jacquelene Da Silva las de wethouder groep 7 voor uit het boek ‘Ik heb rechten!’ Het boek is geïnspireerd op UNICEF’s 42+ Rechten van het Kind en geschreven door de directeur zelf.

Rechten

Tijdens het voorlezen komen een aantal van de rechten aan bod. Zo hebben kinderen het recht om te spelen, het recht op gezond voedsel en schoon drinkwater en het actuele recht om beschermd te worden tegen oorlog. Jacquelene Da Silva schreef het boek omdat ze het belangrijk vindt dat alle kinderen en ook hun ouders de kinderrechten kennen. Wethouder Frank Berkhout onderstreept haar missie en daarom krijgen alle scholen in Amstelveen dit boek cadeau van de gemeente.

20 november

De Internationale Dag van de Rechten van het Kind wordt jaarlijks gevierd op 20 november, omdat de Verenigde Naties op 20 november 1989 het Internationaal Verdrag voor de Rechten van het Kind aannamen. Op deze dag wordt wereldwijd gevierd dat kinderen rechten hebben en dat deze rechten zijn vastgelegd in een internationaal verdrag. Tegelijkertijd wordt er aandacht besteedt aan de verbeterpunten op het gebied van kinderrechten, want nog niet alle kinderrechten worden door alle landen nageleefd.

Voor meer informatie zie; www.kinderrechten.nl


Meer nieuws