Wethouder Rob Ellermeijer (VVD)

Wethouder legt werkzaamheden voorlopig neer om gezondheidsredenen

Amstelveen - Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) heeft zijn werkzaamheden voorlopig neergelegd vanwege gezondheidsredenen.

Op dit moment zijn coalitiebesprekingen gaande om te komen tot een nieuw college van B en W. Tot die tijd neemt partijgenoot en wethouder Herbert Raat de taken van Rob Ellermeijer waar.

Burgemeester Tjapko Poppens noemt Ellermeijer een fijne collega die bijzonder wordt gewaardeerd binnen het college en de gemeentelijke organisatie: 'Rob is altijd bereid de handen uit de mouwen te steken om inwoners verder te helpen en onze gemeente mooier te maken. Hij geeft honderd procent voor Amstelveen. Het college van B en W wenst Rob een spoedig herstel.'

Maandagavond werd ook bekend gemaakt dat de fractievoorzitter van de ChristenUnie Amstelveen, Bert de Pijper, eveneens zijn werkzaamheden heeft neergelegd vanwege medische redenen.


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.