Impressie Gemeente Amstelveen

Wethouder over bevroren plannen nieuwe Pathé bioscoop in Amstelveen: 'We waren zo dichtbij'

Amstelveen - Twee jaar lang was gemeente Amstelveen bezig om de plannen voor een nieuwe Pathé Bioscoop in het Stadshart te realiseren, maar de corona-crisis gooide op de valreep roet in het eten. In de talkshow OA Live liet wethouder Herbert Raat (VVD, Kunst & Cultuur) weten dat doodzonde te vinden.'We waren zo dichtbij'.

Raat ging gisteren in de informatieve talkshow van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) vanuit de Schouwburg, waarin de coronacrisis centraal stond, dieper in op het inmiddels in de ijskast belande bioscoopplan, zoals AmstelveenZ vorige week reeds meldde.

Raat vindt de nu stilstaande bioscoop-ontwikkeling zelfs een van de grootste teleurstellingen uit zijn 10-jarig wethoudersschap, omdat een dergelijke bioscoop een enorme aanwinst zou betekenen voor Amstelveen en het Stadshart.

Hoewel Raat niet bevestigde dat Pathé zich reeds formeel heeft teruggetrokken, ziet de wethouder de plannen somber in. Pathé wordt uiteraard wereldwijd ongekend hard geraakt. 'Er komt daar geen euro meer binnen', sprak Raat, die het het project vanuit gemeentekant on hold heeft gezet: ambtenaren zijn van het project gehaald. 'Je weet dat het weer een paar jaar gaat duren.'

In de Talkshow OA-Live schoven ook Rabobank-directievoorzitter Ugur Pekdemir, museumdirecteur Marieke Uildriks (Museum JAN) Marianne Kuiper (Efficient Hotel Partners) en Han Schooneman (Schooneman Design) aan. De uitzending is hier terug te kijken (YouTube).

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.