Rob Ellermeijer (11 september 1958 - 8 mei 2022)

Wethouder Rob Ellermeijer overleden

Amstelveen -  Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) is overleden. Ellermeijer (63) legde zijn taken afgelopen maart neer vanwege gezondheidsredenen.

De VVD Amstelveen laat weten met verslagenheid kennis te hebben genomen van het overlijden van Ellermeijer en omschrijft hem als 'een bevlogen man met het hart op de goede plek.' 'Een harde werker die de VVD altijd heeft gesteund. Een man die er altijd was en op wie iedereen kon rekenen, altijd vriendelijk en met een luisterend oor. Dat Rob eind maart zijn taken moest neerleggen was geen gemakkelijk besluit voor hem. Rob heeft gestreden en gewerkt tot het laatste moment. Zelfs voor de gemeenteraadsverkiezingen ging hij nog mee de straat op.'

Als wethouder was Ellermeijer verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen, Verkeer en Vervoer, project Amstelveenlijn, gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Sport, Media, Recreatie en Waterbeheer.

Burgemeester Tjapko Poppens meldt namens de gemeenteraad en het college van B en W ook met verslagenheid kennis te hebben genomen van het overlijden van hun gewaardeerde collega: 'Wij wensen de familie en naasten veel sterkte met dit grote verlies,' aldus Poppens.

Echte Amstelvener

Geboren te Amsterdam verhuisde Ellermeijer op 8-jarige leeftijd naar Amstelveen om er voor altijd te blijven. 'Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats. Wij herinneren hem als een betrokken Amstelvener, maar bovenal als een zeer gewaardeerde collega en geliefd mens', zegt Poppens.

Ellermeijer werd in 1988 registeraccountant en was bijna 23 jaar partner van Ernst & Young (EY). Hij was met name werkzaam voor de publieke sector en onder meer accountant en adviseur van vele gemeenten en provincies. Sinds zijn pensionering in 2015 was hij tot aan zijn wethouderschap werkzaam als zelfstandig ondernemer. In de periode 2014-2018 was hij raadslid in Amstelveen. Daarna werd hij wethouder in de bestuursperiode 2018-2022. 

Condoleance 

Condoleren is mogelijk via een online condoleanceregister www.condoleance.nl/18755


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen vandaag 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen gisteren 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.