Rob Ellermeijer (11 september 1958 - 8 mei 2022)

Wethouder Rob Ellermeijer overleden

Amstelveen -  Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) is overleden. Ellermeijer (63) legde zijn taken afgelopen maart neer vanwege gezondheidsredenen.

De VVD Amstelveen laat weten met verslagenheid kennis te hebben genomen van het overlijden van Ellermeijer en omschrijft hem als 'een bevlogen man met het hart op de goede plek.' 'Een harde werker die de VVD altijd heeft gesteund. Een man die er altijd was en op wie iedereen kon rekenen, altijd vriendelijk en met een luisterend oor. Dat Rob eind maart zijn taken moest neerleggen was geen gemakkelijk besluit voor hem. Rob heeft gestreden en gewerkt tot het laatste moment. Zelfs voor de gemeenteraadsverkiezingen ging hij nog mee de straat op.'

Als wethouder was Ellermeijer verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen, Verkeer en Vervoer, project Amstelveenlijn, gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Sport, Media, Recreatie en Waterbeheer.

Burgemeester Tjapko Poppens meldt namens de gemeenteraad en het college van B en W ook met verslagenheid kennis te hebben genomen van het overlijden van hun gewaardeerde collega: 'Wij wensen de familie en naasten veel sterkte met dit grote verlies,' aldus Poppens.

Echte Amstelvener

Geboren te Amsterdam verhuisde Ellermeijer op 8-jarige leeftijd naar Amstelveen om er voor altijd te blijven. 'Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats. Wij herinneren hem als een betrokken Amstelvener, maar bovenal als een zeer gewaardeerde collega en geliefd mens', zegt Poppens.

Ellermeijer werd in 1988 registeraccountant en was bijna 23 jaar partner van Ernst & Young (EY). Hij was met name werkzaam voor de publieke sector en onder meer accountant en adviseur van vele gemeenten en provincies. Sinds zijn pensionering in 2015 was hij tot aan zijn wethouderschap werkzaam als zelfstandig ondernemer. In de periode 2014-2018 was hij raadslid in Amstelveen. Daarna werd hij wethouder in de bestuursperiode 2018-2022. 

Condoleance 

Condoleren is mogelijk via een online condoleanceregister www.condoleance.nl/18755


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek gisteren 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.