Een vliegtuig boven Villa Randwijck [AmstelveenZ]

Wethouder veegt vloer aan met nieuwe Luchtvaartnota kabinet

Amstelveen - De nieuwe door het kabinet vrijgegeven Luchtvaartnota, over onder andere de toekomst (en groei) van Schiphol, heeft volgens wethouder Herbert Raat (Schiphol, VVD) weinig met de toekomst van luchtvaart in Nederland te maken. De wethouder spreekt van een gemiste kans en een papieren werkelijkheid.

Raat stelt zelfs voor de nieuwe nota in een diepe lade te stoppen en na de coronacrisis 'met een nieuw kabinet een frisse start te maken'.

Geen oplossing
De wethouder uit zijn kritiek in een afgelopen weekend verschenen weblog. 'Helaas heeft minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) in deze nota niet gekozen voor duidelijke grenzen aan hinderbeperking en een helder verhaal over de veiligheid. Ook in deze nota komt daar geen oplossing voor.'

Groei naar 600.000 vluchten
Raat voorspelt dat met de nieuwe Luchtvaartnota de weerstand tegen Schiphol alleen maar zal groeien. 'De minister wil zelfs ‘onder voorwaarden’ het komend decennium Schiphol laten groeien van 500.000 tot 600.000 (!) vluchten per jaar', schrijft Raat. 'In plaats van steun voor de luchtvaart en alle mensen die daar hun brood verdienen, zal het draagvlak verder afnemen en felle tegenstanders in de kaart spelen', aldus Raat.

Luchthaven in zee
Dat in de Luchtvaartnota ook het idee voor een luchthaven in in zee is afgeschoten noemt Raat een gebrek aan daadkracht. Raat is al tijden warm pleitbezorger van banen in zee. De volledige weblog van wethouder Raat is hier te lezen. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen vandaag 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek vandaag 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.