Wethouders delen lampjes uit aan fietsers zonder licht

Wethouders delen lampjes uit aan fietsers zonder licht Foto: Gemeente Amstelveen

AMSTELVEEN - Fietsers die op maandag 22 januari zonder lampjes over straat gingen hadden geluk. In plaats van een boete, ontvingen ze van Amstelveense wethouder Jeroen Brandes (PvdA), wethouder Robbert-Jan van Duijn (CDA) uit Aalsmeer en de politie nieuwe fietsverlichting. 

De wethouders en politie stonden op de grens van Amstelveen en Aalsmeer, bij de rotonde op de Legmeerdijk, de lampjes uit te delen. Wethouder Jeroen Brandes: "Zien en gezien worden is voor fietsers van groot belang. Zeker in deze donkere periode. Met deze actie sluiten we aan bij de campagne 'Ik val op' van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en proberen we fietsers samen met de politie alert te maken op het belang van goede fietsverlichting."

Tips
Tijdens de actie bleek dat fietsers niet altijd weten aan welke eisen de fietsverlichting precies moet voldoen. Zo moeten de lampjes bij voorkeur aan de fiets zitten en goed naar voor en achter schijnen. De lampjes mogen niet knipperen, ze moeten goed zichtbaar zijn en er mag niets voor of overheen hangen. Qua kleur moet het witte of gele licht voor en het rode licht achter.

Extra controles
Vanaf volgende week voert de politie gericht controles uit op het gebruik van fietslichten. De politie deelt dan geen lichten meer uit, maar wel boetes van 55 euro voor hen die verlichting niet op orde hebben.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties

Welkom op Amstelveenz.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om de website te analyseren. Door gebruik te blijven maken van deze site en/of deze melding te accepteren stem je hiermee in.