Wie herkent deze vrouw?

AMSTELVEEN – De politie is nog altijd op zoek naar een vrouwelijk zakkenrollersduo, dat een 83-jarige vrouw in Stadshart Amstelveen voor meer dan duizend euro heeft gedupeerd. De bejaarde vrouw werd afgelopen zomer in winkelcentrum Stadshart Amstelveen slachtoffer van een geslepen babbeltruc tijdens het winkelen, nadat ze eerder in de omgeving had gepind.

De zaak was gisterenonder de aandacht in Opsporing Verzocht (klik hier).

Babbeltruc
De 83-jarige vrouw pinde op 25 augustus aan het einde van de ochtend in de omgeving van het Stadsplein in Amstelveen. Ze deed vervolgens meerdere aankopen bij winkels. Tijdens het winkelen werd ze meerdere keren aangesproken door twee vrouwen die geld wilden wisselen; een babbeltruc. 

Camerabeelden
Toen de 83-jarige later die middag thuiskwam, merkte ze dat haar bankpas was verdwenen uit haar portemonnee. Er bleek dan al meer dan duizend euro van haar rekening te zijn verdwenen. Er zijn camerabeelden vrijgegeven van een vrouw die geld opneemt met de gestolen bankpas bij ene geldautomaat op het Stadsplein.

Amsterdam West
De vrouw heeft zeer vermoedelijk een dag later nogmaals toegeslagen in Amsterdam West. Daar werd een 77-jarige vrouw met rollator slachtoffer in een supermarkt aan de Van Limburg Stirumstraat.

Duizenden euro's
Op vrijgegeven camerabeelden van de supermarkt is te zien dat zeer vermoedelijk dezelfde vrouw, samen met een tweede vrouw, dichtbij de oudere dame loopt. In de supermarkt spreekt één van de vrouwen haar aan en op dat moment wordt door de andere vrouw vermoedelijk de portemonnee van het slachtoffer uit haar rollator weggenomen. In totaal verdwijnen er enkele duizenden euro’s van haar rekening.

TIPS
Mensen die meer weten wordt verzocht contact op te nemen via het rechtstreekse tipformulier van de politie (klik hier).

Video
Bekijk hieronder de uitzending van Opsporing Verzocht.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.